İskilipli Atıf Hoca, Vefatının 86'ncı Yılında Mezarı Başında Anıldı

Tek parti döneminde şapka inkılabına muhalefet ettiği gerekçesiyle idam edilen İskilipli Mehmet Atıf Hoca, vefatının 86'ncı yıldönümü münasebetiyle mezarı başında anıldı.

İskilipli Atıf Hoca, Vefatının 86'ncı Yılında Mezarı Başında Anıldı
  Çorum`un İskilip ilçesi Gülbaba Mezarlığı`nda bulunan İskilipli Atıf Hoca`nın mezarında anma programı yapıldı. Program, Özgür-Der Çorum Şubesi, İlke-Der, Eğitim-Bir-Sen Şubesi ve İ.H.H. Çorum Temsilciliği ile İskilip Belediye Başkanı Numan Sezer`in katılımı ile gerçekleşti.
Özgür-Der Çorum Şube Başkanı Bülent Gökgöz, konuşmasında, Atıf Hoca`nın alim ve öncülerden biri olduğunu ifade ederek, istiklal mahkemelerince katledilen alimler ve kanaat önderlerinin hesabının sorulması gerektiğini belirtti. Gökgöz, şunları belirtti: 'Atıf Hoca`nın eserlerine baktığımızda Müslüman bir alim görmekteyiz, kim ya da hangi zihniyet müslüman bir alimi idam etmek isteyebilir sorusuna da cevap aranması gerekiyor. 'dedi.

Eğitim-Bir-Sen Çorum Şube Başkanı Mustafa Başbekleyen de İskilipli Atıf Hoca gibi, yaşanan diğer acılar ile de yüzleşilmeye başlanmasının önemli bir kazanım olduğunu belirtti.
Dersim`de yaşanan katliamdan dolayı devletin özür dilemesinin ileri bir adım olduğunu kaydeden Başbakleyen, aynı şekilde İskilipli Atıf Hoca`dan da özür dilenmesi gerektiğini belirtti.

Daha sonra İskilip Belediye Başkanı Numan Sezer, inşa halindeki Anıt Mezar Projesi ile ilgili çalışmaları anlattı. Anıt mezarı Nisan ayına yetiştirmeye çalıştıklarını belirten Sezer, anma programında bulunan bütün katılımcıları açılışa davet etti.