Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nden Anlamlı Çalışma

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi görevlileri kış mevsiminde yiyecek bulmakta zorluk çeken sokak hayvanlarına yönelik anlamlı bir çalışma başlattı.

Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nden Anlamlı Çalışma
  Çalışmalarına kent genelinde başlayan Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi Müdürlüğü Köpek Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi görevlileri bakıma muhtaç ve aç kalmış sokak hayvanlarına sahip çıkıyorlar. Özellikle bakıma muhtaç köpekleri sokaklardan toparlayan ekipler Gaziantep Hayvanat Bahçesi içindeki barınaklara bırakarak koruma altına alıyorlar. Veteriner Hekimler tarafından kısırlaştırılan ve tüm bakımları yapılan köpekler daha sonra barınaklarda besleniyor

Sokakta zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren hayvanlara sahip çıktıklarını söyleyen Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi Müdürü Veteriner Hekim Celal Özsöyler, 'Yoğun kış şartlarını yaşadığımız şu günlerde hayvanat bahçemiz bünyesinde hizmet veren Köpek Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi`nde sokak hayvanlarına yönelik bir çalışma başlattık. Özellikle 5199 sayılı `Hayvanları Koruma Kanunu` kapsamında dışarıda yaşayan sahipsiz köpekler için belediyemizce tespit ettiğimizbeslenme odaklarına personellerimiz tarafından günlük olarak yem ve su bırakılıyor 'dedi. 'Bu çalışmayla hayvanların açlığını ve susuzluğunu gideriyoruz 'diyen Celal Özsöyler, 'Büyükşehir Belediyesi olarak her geçen gün şehrimizin uygun mekanlarına vatandaşlarımızın rahatsız olmayacağı alanlarda yer tespitinde bulunup, sahipsiz ve başıboş sokak hayvanları için beslenme odakları oluşturuyoruz 'diye konuştu.  
Kaynak: İHA