Kütahya İl Milli Eğitim Müdürü, Müdürlerle Toplantı Yaptı

Kütahya’ya yeni atanan ve 6 Şubat'ta görevine başlayan İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, Tavşanlı’ya gelerek okul müdürleri ve idarecilerle toplantı yaptı.

Kütahya İl Milli Eğitim Müdürü, Müdürlerle Toplantı Yaptı
Toplantıda İlçe Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger tarafından ilçedeki eğitim öğretim hakkında genel bilgiler verildi. Daha sonra kürsüye gelen İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, yeni dönemki eğitim hedeflerini anlattı. Eğitimdeki son yenilik olan 4+4+4 projesine değinen Esen, “Eğitim dinamik bir süreçtir, stabil değildir.Yenilikler her zaman olmalıdır. Biz aynı takımın oyuncularıyız, birlikte hareket edeceğiz. Tavşanlı ve Kütahya eğitimi için canla başla çalışmak zorundayız.Bizler hizmetkarız. Yeni bakış açısı bu şekildedir” dedi.

'KENETLENİP, TÜRKİYE HEDEFLERİNİ YAKALAYALIM '

'Başarı hizmetle gelir ' diyen Esen, “Yeni dönem için projemiz olmalıdır. Yeni bir anlayış, yeni bir şevk olmalıdır. Yol haritamız olmalı, orta- kısa- uzun vadeli hesaplarımız olmalıdır. Kısa vadeli hesap 8 Haziran 'a kadar yapılacak çalışma, orta vadeli 2012-2013 1 yıllık hedef, Uzun vade 3 yıllık hesap ve sonucu değerlendirme şeklinde planlı bir programlı yapacağız. Okul öncesi ilk ve orta öğretimle okullaşma oranı yüzde 100 olacak rakamlar yeterli değil, okullaşma oranı düşük. 2012 ilk dönemde yüzde 90 olacak, 2013 'te yüzde 100 olacak. Türkiye de uygun eğitim yüzde 2; bakanlık bunun yüzde 8 olmasını istiyor. Halk eğitim Kütahya genelinde yüzde 7 'dir. Ağustos ayına kadar yüzde 60 olmalıdır. Bakanlığın okullar hayat olsun projesi var. Orman işletme ile ortak bir proje ile okul veli buluşması olmalı okul sadece öğretmen ve öğrencinin olduğu yer olmamalı. Hafta sonu okul kullanılmalı ve mahalle kültürü ve düğün alanlarına açılmalı. Ben Tavşanlı 'ya gelerek size el uzatıyorum. Ellerimizi kenetleyelim ve Türkiye hedeflerini yakalayalım. Bu başarıyı bu ilin çocuklarına verelim. Bunu 'biz başardık' diyelim. Siz bizi tayin ettiniz bizde aynanız olacağız. Bir işi yönetmemiz tavrı o yerin nasıl olduğunu da anlatır. Ben bu ilçenin sorumluluk sahibi olduğunu anladım” diye konuştu

Tavşanlı İlçe Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger de, ”İlçemizde 38 tane ilköğretim okulu,13 tane lise,5 dershane, 5 sürücü kursu, 20 tane özel yurt,4 tane anaokulu bulunmakta. Eğitim camiamızda bin 61 personelimiz var. Bunlardan 932 'si öğretmen,129 'u yönetici. 18 bin öğrenciye hizmet ediyoruz. Okullaşma oranımız Türkiye ortalamasının çok üstünde. İlçede okullaşma oranımız; kızlarda yüzde 85, erkelerde yüzde 95 olarak seyrediyor. SBS 'de geçen yıl il içinde üçüncü ilçeydik. Liselere yerleştirmede yüzde 65 'lik bir başarımız oldu” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA