Polisler Sokak Çocuklarıyla Birlikte Tiyatro Oyunu Sahneledi

Antalya Emniyeti Çocuk Şube Müdürlüğü’nün ‘Çiçekleri Soldurmayalım’ projesi kapsamında hazırlanan ‘Gelincik Çiçekleri’ adlı tiyatro oyunu polis ile çocuk oyuncular tarafından sahnelendi.

Antalya Emniyet Müdürlüğü, sokakta çalışan ve dilencilik yapan çocuklara yönelik başlattığı 'Çiçekleri Soldurmayalım' projesi kapsamında tiyatro oyununu sahneledi. 'Gelincik Çiçekleri 'adlı oyunda bazıları sokak çoğu olmak üzere 7 çocuk ve 5 polis rol aldı. Sokakta çalışan çocuklara dikkat çekmek amacıyla tiyatro oyununu hayata geçiren Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri yaklaşık 30 çocuk arasından seçmeler yaptı. Yaşları 7 ile 15 arasında değişen 7 çocuk belirleyen ekipler 'Gelincik Çiçekleri 'isimli oyun için çalışmaları başlattı. 3 ay süren provaların ardından Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde sahnelenen oyun büyük beğeni topladı. Oyunda sokaklarda çalıştırılan, evden kaçan ve sokakta yaşayan çocukların günlük yaşamları, sokaklarda istismara uğramış çocukların içinde bulundukları zorlu durumlar anlatıldı. Hüseyin Erdoğan'ın kaleme aldığı ve Gökhan Tüzün'ün yönetmenliğini yaptığı tek perde halinde bir saat süren oyunda çocukların asıl bulunmaları gereken yer olan aile ortamına dikkat çekildi. Tiyatro oyununu Antalya Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, Antalya Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis müdürleri ve davetliler seyretti.

Oyunun ardından sahneye çıkan İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, geçen hafta kaybettikleri Konyaaltı İlçe Emniyet Müdürü Uğur Gökcan'ın şehit olması ile ilgili duygularını dile getirdi. Emniyet teşkilatının halkın huzur ve güveninin sağlanması için şehit olmaya hazır olduğunu belirten Müdür Yılmaz, 'Burada kardeşlerimizin topluma kazandırılması noktasında çok güzel bir proje hayata geçirildi. Polisin görevi sadece suçluları yakalamak değil aynı zamanda suçları olmadan önce önlemektir.” dedi.

Tiyatro oyununda rol alan ve daha önceki yaşamında sokaklar simit satarak para kazan 17 yaşındaki Yunus Akgün de “Daha önce sokaklarda simit satıyordum. Bir gün yanıma polis ağabeyler geldi. Bana projelerinden bahsetti. Bende denemek amacıyla kabul ettim. Daha sonra PVC kursuna katıldım. Başarılı oldum. Polisler beni işe yerleştirdi. Bundan sonra sokak çocuklarının hayata kazandırılması için gereken bütün projelerde yer alacağım. Sokaklar çocuklar için tehlikeli bir iş yeridir. Sokaklar hiç iyi bir iş yeri değil.” şeklinde konuştu.

Çocuk Şube Müdürü Ömür Saka, sokak çocuklarının toplumun önemli sorunlarından biri olduğunu söyledi. Saka, sokakta çalışan çocukların, sokaktan kurtarılmaları ve asıl bulunmaları gereken yer olan aile içine dönmeleri gerektiğini söyledi. Sahnelen oyunla bunun amaçlandığını ifade eden Saka, çocukların sokaklardan kurtarılması için başlattıkları 'Çiçekleri Soldurmayalım 'projesinde ciddi mesafe alındığını belirtti.