Sağlık Çalışanlarının Döner Sermaye Ödemeleri Eritildi

Tüm Sağlık-Sen Genel Başkanı Okay Erözgün, “Sağlık çalışanlarının, son zamanlarda çeşitli bahane ve formüllerle döner sermaye ödemeleri eritildi, genel bütçe yerine döner sermayeden maaş alan 30 bin civarında sağlık çalışanı, para yok bahaneleri ile adeta maaş alamaz duruma getirildi." dedi.

Tüm Sağlık Sen Genel Başkanı Okay Erözgün, yaptığı yazılı açıklamada, “Sayın milletvekillerine yüzde 47'lik zamların, milletvekili danışman ve sekreterlerine verilen yüzde 170 'lik zamların bir gecede verildiği bir dönemde, sağlık çalışanlarının döner sermaye ödemelerinin kuşa döndürülmesini anlamakta zorluk çekiyoruz.” diye konuştu.

Sağlıkçıların, ekip çalışmasını gerektiren bir hizmet sunduğunu kaydeden Erözgün, “Sağlık Bakanlığı'nın yanlış uygulamalarından kaynaklanan, hekimlerin sigorta kapsamına alınıp hekim dışında kalan sağlık personelinin bundan mahrum bırakılması, bununla beraber döner sermayelerin emekliliğe yansıtılmaması, ekip üyeleri arasında bir ayrımcılığın doğmasına hem de büyük bir mağduriyetin yaşanmasına sebep olmaktadır. Kamuoyunun bildiğinin aksine, en düşük net hemşire maaşının bin 150 lira olması, döner sermayelerde yaşanan bu haksız uygulama ile beraber sağlık çalışanlarını yoksulluk sınırına doğru sürüklenmesine ve SOS çığlıklarının yükselmesine neden olmaktadır.” diye konuştu.

Sağlık Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Başbakan, Meclis Başkanlığı ve Cumhurbaşkanlığı'na ulaştırılmak üzere 'Sabit Maaş İstiyoruz ' dilekçe kampanyasına sağlık çalışanlarından destek isteyen Erözgün, “Sendikalardan fayda yok deyip kaderinize küsüp köşeye çekilemezsiniz. Ayağa kalkıp hakkınızı aramak zorundasınız. Artık birlik olma zamanı, artık sesimizi yükseltme zamanıdır. Şimdi değilse ne zaman ayağa kalkacağız. Okyanusun ortasından SOS çığlığı vermenin kimseye faydası olmayacaktır.” ifadesini kullandı.