MHP Foça İlçe Kongresi Coşkuyla Yapıldı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Foça İlçe Teşkilatı 10.Olağan Kongresi'nde, başkan Hanefi İspirli, yeniden başkan seçildi.

MHP Foça İlçe Kongresi Coşkuyla Yapıldı
Tek listenin çıktığı kongrede, delegelerin tamamının oyunu alan Hanefi İspirli, 3.kez MHP Foça İlçe Başkanı oldu. Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezinde yapılan kongrede, MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, İl Başkan Yardımcısı Ufuk Öztürk, Eski İl Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Manisa Eski Milletvekili Hüseyin Akgül, MHP İzmir İl yönetim kurulu üyeleri, komşu ilçelerin ilçe başkanları, partililer ve delegeler hazır bulundu. Kongreye, Has Parti Foça İlçe Başkanı Yakup Kılınç, AKP Foça İlçe Başkanı Kadir Özgirgin, BBP Foça İlçe Başkanı Fahrettin Saç, Saadet Partisi Foça İlçe Başkanı Selahattin Şen, DSP Foça İlçe Başkanı Köksal Gider, Temad Foça İlçe Başkanı Şeref Alkoç ve İzmir Bölgesi Su Ürünleri Kooperatifler Birliği Başkan Vekili Hasan Eser de konuk olarak katıldı. Davetliler davul zurna eşliğinde karşılanırken, kongre öncesi gazeteci yazar Can Dündar'ın hazırlayıp sunduğu, 'Devlet Bahçeli' Belgeseli sinevizyon gösterimiilgiyle izlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan kongrede divan başkanlığına Manisa Eski Milletvekili Hüseyin Akgül seçildi. İlgi ve katılımın yoğun olduğu kongrede, İlçe Teşkilatının gerçekleştirdiği faaliyetlerin anlatıldığı bir slayt gösterisi yapıldı, faaliyet ve denetim raporları okunarak kabul edildi. Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin kongreye göndermiş olduğu mesaj okunduktan sonra ilk konuşmayı yapan Manisa Eski Milletvekili Hüseyin Akgül, hükümeti eleştirdi.

İlçe Başkanı Hanefi İspirli, birlik ve beraberlik mesajları verdiği konuşmasında hedeflerinin 2014 yerel seçimlerinde Foça Belediyesini Milliyetçi Hareket Partisine kazandırmak olduğunu söyledi. Bir aydır yönetim kurulu ve partililerle toplantı yaptıklarını anlatan İspirli, şöyle konuştu: 'Bu toplantılarda yönetime ve başkanlığa talip olacak herkese aday olmasını, liste çıkarmalarını, partinin bir neferi olarak seçilecek herkese destek ve yardımcı olmaya söz verdiğimi söylüyorum. Buna rağmen ülkücü iradebeni tekrar bu göreve layık gördü, bu dönemde de bizlerle devam etme yönünde karar aldı. Bende arkadaşlarıma bu kararlarından ötürü teşekkür ediyorum. İnşallah Foça'mıza, milletimize ve partimize hayırlı olur. Yönetim kurulu görev dağılımı yaptıktan sonra ilk hedefimiz 2014 seçimlerinde partimizi Foça'da birinci parti yaparak belediye başkanlığını kazanmaktır. Foça'da yaşayan vatandaşlarımız ve onların sivil toplum örgütleri ile oturup adaylarımız için birlikte karar vereceğiz. MHP'den gösterilecek adayMHP'nin değil Foça'nın adayı olacaktır. '

DERVİŞOĞLU'NA SEVGİ SELİ

Kongrede partililerin yoğun sevgi gösterileri ile karşılaşan MHP İzmir Eski İl Başkanı Müsavat Dervişoğlu, konuşma yapmak üzere kürsüye davet edildi. Partililerin 'İzmir seninle grur duyuyor' şeklinde yoğun tezahürat ve talebine rağmen konuşmak istemeyen Dervişoğlu, kongrelerde konuşma yapmama adına prensip kararı aldığını söyledi.

ÜYE SAYISINI ARTIRIN TALİMATI MHP


İzmir İl Başkanı Necat Karataş ise, MHP'nin İzmir'de ilçe kongrelerinden güçlenerek çıktığını belirterek şöyle konuştu: 'Yeni katılımlar ile ilçe teşkilatlarımızın güçlenmesi 2014 hedefimiz adına çok önemli bir adımdır. Ancak, kongrede seçilen yönetici arkadaşlarımızdan rica ediyorum. Kongre biter bitmez bir gönül seferberliği başlatarak üye sayımızı çoğaltalım. Üye sayımızda artırmamız seçimlerde partimizin seçim kampanyasına güç katacaktır. İddialıyız. Hedefimizi '2014 yerel seçiminde yereldeiktidar olacağız' diye belirledik.Yerelde iktidar olmamız içinde mutlak şekilde üye sayımızı artırmamız lazım. İzmir'de mümkünse aldığımız oy kadar üyemiz olmalıdır. Amma hiç değilse de üçte biri kadar üye sayısına ulaşmalıyız. ' Kongre sonunda Hanefi İspirli başkanlığındaki MHP Foça İlçe Teşkilatının yeni yönetimi şu isimlerden oluştu: Turan Çetinarslan, Mustafa Ozan, Mümin Zeybek, Zühtü Bora, Niyazi Malcanlı, Mithat Uçar, Tuncer İkikardaşlar, Ahmet Ünalan, M. Muammer Alpsoy, Gül Uçar, Ahmet Dereci, Ayhan Erdoğdu, S.Selim Alkut, İsmail Sayar.
Kaynak: İHA