Bakan Çağlayan: 'Kıskanmayın Ne Olur, Sarkozy Çalış Senin De Olur'

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan Dünyanın bir çok ülkesinde Türkiye'nin örnek gösterildiğini belirterek, "Kıskanmayın ne olur, Sarkozy çalış senin de olur" dedi.

Bakan Çağlayan: 'Kıskanmayın Ne Olur, Sarkozy Çalış Senin De Olur'
AK Parti Çorlu İlçe Teşkilatı'nın 4. Olağan Kongresine Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Sarkozy'i, Türkiye ve Recep Tayyip Erdoğan kıskançlığıyla suçladı. Bakan Çağlayan Sarkzoy'e, 'Kıskanmayın ne olur, Sarkozy çalış senin de olur ' diyerek göndermede bulundu

AK Parti'nin gücünü yüce yaradan ve milletten alan, milletin partisi olduğunu belirten Bakan Zafer Çağlayan, 'Bizim önümüze çeşitli engeller çıkardılar. Entrikalar ve ayak oyunlarıyla partimizi kapatmaya kalktılar. Şimdi onların bir kısmı yargıda hesap veriyor. Zannettiler ki posta koydukları zaman, sesleri çok çıktığı zaman, geçmişte şapkasını alıp gidenlerden zannettiler. İşte hatayı burada yaptılar. Arkasında milletin sevdası duası olanın hiçbir güç geri götüremez. AK Partinin önünü kesmeyeçalışanlar, şimdilerde Allah Recep Tayyip Erdoğan'ı başımızdan eksik etmesinler diyorlar. Türkiye her birimizin iftihar duyacağı bir ülke oldu. Bırakın milletvekili rozetiyle dışarı çıkmayı, kırmızı plakların saklandığı, milletvekili rozetiyle dışarı çıkma dönemini de biliyorum. Şimdi ise AK Parti iktidarında artık ay yıldızlı şerefli bayrağımızın olduğu pasaportu taşımak bile, şükürler olsun ayrıcalıklı oldu. Ben bunu nereden biliyorum. Çünkü çok gezen çok bilir. Üç yıldır çeşitli ülkelere gittim.Bu ayrıcalığı her ülkede gördüm ' diye konuştu.

Dünyanın birçok ülkesinde Türkiye ve Recep Tayyip Erdoğan'ın örnek teşkil edildiğini ifade eden Çağlayan, 'Bakın Fransa'ya rahatsızlığı Türkiye kıskançlığından. Tayyip Erdoğan kıskançlığından. Borç aldığı için kapıda bekletilen, istediklerini yaptırabildikleri bir Türkiye hayal ediyorlar. Kıskanmayın ne olur, Sarkozy çalış seninde olur. Türkiye dünyanın 27. büyük ekonomisinden, 16. ekonomisi olduk. Avrupa'daki ekonomik krizlere bakın. Türkiye büyüme şampiyonu olurken, Avrupa krizlerle boğuşuyor. EskidenTürkiye'ye hasta diyenlere, bugün Allah şifa versin ' dedi.

Bakan Çağlayan, 'Sanayici olarak, bakan olarak, milletvekili olarak ülkeye çok hizmetlerim oldu. Ancak en büyük hizmetim geçtiğimiz dönem askeri darbe anayasasının 26 maddesinin değişmesinde imzamın olması en büyük hizmetimdir. Milletin getirdiğini ancak millet götürür. Şimdi darbecileri 80 yaşında da olsa, 90 yaşında da olsa, 190 yaşında da olsa yargılayacak, yaptıklarının hesabını soracak bir düzenleme yapıyoruz. Biz bunları yaparken Türkiye'yi ileri götürürken, ana muhalefet partisi CHP hala içtüzükle uğraşıyor. Bir bizim gündemimize bakın, bir de Cumhuriyet Halk Partisi'nin gündemine bakın ' şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından sahneye Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın doğum günü olması neniyle, üzerinde başbakanın fotoğrafının bulunduğu pasta getirildi. Bakan Zafer Çağlayan, AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Özlem Yemişçi ve Ziyaeddin Akbulut, İstanbul milletvekili Gülay Dalyan ve AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Adnan Volkan pasta keserek, başbakanın doğum gününü kutladılar. Bakan Çağlayan, pastanın üzerinde başbakanın fotoğrafı olduğu için, pastanın kenarından kesmeyi tercih ederken, başbakana sağlıklı veuzun ömür; anne ve babasına ise rahmet diledi.
Kaynak: İHA