Yozgat’ta Fetih 1453 Filmini 10 Bin Kişi İzledi

Yozgat’ta 16 Şubat'ta gösterime giren Fetih 1453 filmine yoğun ilgi devam ediyor.

Geçen hafta itibariyle gösterime giren filmi Yozgat'ta yaklaşık 10 bin kişi izledi.

Yimpaş AVM Sineması'nda gösterime giren filmi izlemek için hafta sonu da ilçelerden öğrenci grupları il merkezine akın etti. Yerköy İlçesi Atatürk İlköğretim Okulu 7. Sınıf Öğrencileri de Fetih 1453 filmini izlemek için Yozgat 'a geldi.
Yerköy Atatürk İlköğretim Okulu 7. sınıf öğrencileri öğretmenleri gözetiminde Yimpaş AVM Sineması'nda Fetih 1453 filmini izledi. Öğrenciler 5 TL dolmuş ücreti 6 TL bilet ücreti ve 6 TL 'de yemek ücreti ödedi. Yerköylü İşadamı Ayhan Çelik de öğrencilere tatlı ikramında bulundu.

İşadamı Ayhan Çelik, yapılan bu tür kültürel etkinliklerin öğrenciler açısından son derece önemli olduğunu söyledi. Çelik, 'Bu tür etkinliklere belediyeler ve sivil toplum örgütleri destek olması gerekir. Televizyonlarda Türk aile yapısını olumsuz yönde etkileyecek ve özendirecek filmleri izlemektense, Çocuklarımızın Fetih 1453 gibi tarihimizi anlatan filmleri izlemesi tarih bilgisinin artması çok önemlidir. ' dedi.
Yerköy 'de tiyatro ve sinema salonunun bulunmadığına dikkat çeken Çelik, 'Belediyelerin görevi sadece çöp toplamak, yol, su ve kanalizasyon gibi alt yapı işleri olmamalı ve sosyal ve kültürel yönden de çalışma yapmalıdır. Bu sebeple Yerköy ilçemize çok amaçlı tiyatro ve sinema salonu gibi bir kültür sarayının yapılması gerekir. ' şeklinde konuştu.