Van Kent Konseyi 4. Olağan Genel Kurulu'nda Takva Güven Tazeledi

Van'da tek adayla gidilen Kent Konseyi 4. Olağan Genel Kurulu'nda, eski başkan Necdet Takva yeniden konsey başkanlığına seçildi.

Van Kent Konseyi 4. Olağan Genel Kurulu'nda Takva Güven Tazeledi
Genel kurul, Van Ticaret Borsası'nda gerçekleşti. Toplantının açılış konuşmasını yapan Kent Konseyi Başkanı Necdet Takva, Van olarak talihsiz bir süreç yaşadıklarını belirterek, kentte toplantıların yapılacağı yerin bile artık bulanamadığını aktardı. Ancak mekan olmaması rağmen insanların bir araya gelerek bu tür toplantılar yapmasının değerli olduğunu aktaran Takva, 'Hiçbirimizin hayatı 23 Ekim'den önceki gibi olmayacak. Hayatımızı anlamlandırmak ve çocuklarımıza iyi bir gelecek bırakmak için sözbirliği ve el birliği ile çalışmamız gerekiyor. Kenyt konseyi herklesin kendini ifade edebileceği, bütün siyasal anlayışların ve bütün STK'ların uzlaşabileceği bir zemin oluşturuyor ' dedi

'DEPREM YIKTIĞI GİBİ, ÇOK GÜÇLÜ ŞEHİRLERİ DE SUNUYOR '

Daha sonra konuşun Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, STK'ların ülkelerin demokratikleşmesinin ön ayakları olduğunu, Türkiye'nin de bu konuda büyük bir ilerleme kaydettiğini söyledi. Van'ın 23 Ekim öncesinden çok daha iyi ve enerjik olacağını belirten Battal, artık depreme takılıp kalınmaması gerektiğini söyledi. 22 Ekim'de Van hangi noktadaysa aynı noktadan hızlıca devam edilmesi gerektiğini söyleyen Battal, 'Deprem bize bu tür durumları yaşattığı gibi, bize çok güçlüşehirleri ve kentleri de sunuyor. Van gelişme potansiyeline sahiptir. Hangi noktadan bakarsak bakalım Van her açıdan gelişmeye açık bir kenttir. Van'ın bu gelişimini sürdürmek bizim elimizdedir. Sorunlarımızı çözerek geleceğe daha girmemiz gerekiyor. Üniversite olarak dimdik ayaktayız ' diye konuştu

'KENTİN YENİ İMAR ÇALIŞMALARINA HERKESİN KATILMASI GEREKİYOR '


Van Belediye Başkanı Bekir Kaya ise, toplumların, kentlerin oluşum süreçlerindeki en önemli hususun ortak aklın buluşması olduğunu belirterek, sorunların çözümünde de ortak aklın kullanılmasının en önemli husus olduğunu söyledi. Kent dinamiklerinin katkılarını yabana atmadan doğru yola kanalize etmek gerektiğini belirten Kaya, 'Kimse bizim evimizin önündeki sorunun ne olduğunu bilemez. O açıdan bu yatırımların doğru kanalize edilmesi ve yönlendirilmesi bize düşüyor. Çünkü en iyi teşhisi biz koyabiliriz.İmara ilişkin çok sığ bir tartışma yürütülüyor. İmar sadece binalara verdiğimiz kat sayısı değildir. Şüphesiz bu da önemli ama imar konusu sadece bununla ilgili değildir. Biz yeni bir kent yaratmanın çalışmalarını yapıyoruz. Biz imar planını yaparken bu kentin anayasası hazırlıyoruz. Bu imar planı yapılırken, kentin tüm dinamikleri burada yer alacak. İmar planını bu kent yapacaktır ' şeklinde konuştu.

Toplantıda Van Belediyesi Hukuk Danışmanı Av. Kadri Veziroğlu ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi Öğretim Görevlisi Menaf Turan da birer sunum yaptı.

Eski başkan Necdet Takva'nın tekrar seçildiği genel kurula; Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, Necdet Takva, ESOB Başkanı Faruk Arpaslan, Ticaret Odası Başkanı Mirza Nadiroğlu, VATBO Başkanı Feridun Irak, VAGİAD Başkanı Kadri Salaz, Ziraat Odası Başkanı Lütfü Özgökçe, İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Şemsettin Bakır, oda başkanları, iş adamı dernekleri, sendikalar, sivil toplum örgütü temsilcileri, muhtarlar ve kadın örgütleri katıldı.
Kaynak: İHA