Gazikent Üniversitesi'nde 'etkili Zaman Kullanımı' Semineri

Gazikent Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu, öğrencilerin zamanı iyi ve etkili kullanması için 'Etkili Zaman Kullanımı' semineri düzenledi.

Seminer Gazikent Üniversitesi Hasan Kalyoncu Kampusu Hukuk Fakültesi Amfisi 'nde gerçekleşti. Seminere Gazikent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özdemir, Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Bayram Peköz, öğretim üyeleri, okutmanlar ve öğrenciler katıldı. Seminerde sunumları okutman Selçuk Bilgin ve Esra Büke gerçekleştirdi.

Okutman Selçuk Bilgin, sunumunda, bir insan suda nefes almadan ortalama 45-60 saniye arasında kalabilir, bu süre içerisinde sudan çıkılması ise hayatın son bulabileceğini vurgulayarak 'Güncel yaşamımızda iki dakika çay molası, iki dakika sohbet molası, iki dakika derse geç gelme gibi önemsiz görünen sürelerin aslında suda 45-60 saniye arasında kalan bir kişinin hayatının son bulacağını düşünür ise, iki dakikalık zamanın çok önemli olduğunu ortaya çıkar. Buda bize 'Etkili Zaman Kullanımının' önemli olduğunu ortaya koyuyor. Biz hayatımızda zamanımızı nasıl yönetiyoruz? Her insana verilen 24 saat zaman dilimini biz nasıl kullanıyoruz? Kişilerin zaman yönetimi yapması gerekir. ' diye konuştu.

Okutman Bilgin, uzun vadeli planları yapabilmek için kişilerin hedefler ortaya koyması gerektiğini, bir hedef yoksa uzun vadeli bir plan yapılmayacağını belirtti. Bilgin, 'Uzun vadeli planlar bizi hedeflerimize götüren araçlardır, uzun vadeli planları, düşünce üzerindeki yani hedefler üzerindeki ve güncel hayata dair planlar olarak açıklarız. Düşünce üzerindeki planlar yani hedefleri ancak adanmış ruhların yapar. Adanmış bir ruhu olmayan uzun vadeli bir plan yapsa bile bunu sonuçlandıramaz. ' şeklinde konuştu.