Belediyeler Su Arıtma Tesisi Giderlerini Paylaştı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2006 yılında Kastamonu'da temeli atılan ve 2010 yılında hizmete giren Kezer İçme Suyu Arıtma Tesisinin işletme giderleri, tesisten faydalanan belediyeler tarafından paylaşıldı.

Kezer İçme Suyu Arıtma Tesisi'nin işletme masraflarının paylaşılması ile ilgili Siirt belediyesinde bir toplantı düzenlendi. Toplantıya Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, Kurtlan Belediye Başkanı Necat Yılmaz, Aydılar Belediye Başkanı Mesut Menduhoğlu, Kayabağlar Beldesi Belediye Başkan Vekili Yılmaz Seven, Atabağı Belde Belediye Başkanı Tayyar Lale ve Gökçebağ Belde Belediye Başkanı Ahmet Bardak katıldı.

Sadak, bugün yapılan toplantıda, Kezer İçme Suyu Arıtma Tesisi'nin işletme giderlerinin belediyeler arasında paylaşıldığını hatırlattı. Yapılan hesaplamalara göre Kezer İçme Suyu Arıtma Tesisi için her ay düzenli olarak harcanacak giderlerin yüzde 56 'sının Siirt Belediyesi, yüzde 24 'ünün Kurtalan, yüzde 7 'sinin Kayabağlar, yüzde 5 'inin Atabağı, yüzde 4 'nün Gökçebağ ve yüzde 4 'ünün de Aydılar belediyesi tarafından ödeneceğini söyledi. Sadak her hangi bir arıza ve felaket yaşanmaması halinde bundan sonra ilçe ve beldelere düzenli su verileceğini ifade ederek aynı hattan 33 köye verilecek suyun masraflarının da köylerden alınacağını söyledi.