Yüz Nakli Olan Cengiz Gül'ün Kardeşleri, Heyecanla Ameliyatın Sonucunu Bekliyor

Antalya’da gerçekleştirilen başarılı yüz nakli ameliyatının ardından Türkiye’nin ikinci yüz nakli operasyonu yapılan Cengiz Gül’ün kardeşleri, heyecanla ameliyatın sonucunu bekliyor.

Yüz Nakli Olan Cengiz Gül'ün Kardeşleri, Heyecanla Ameliyatın Sonucunu Bekliyor
İlk ameliyatın başarılı olmasının ardından başvuru yaptıklarını belirten Gül 'ün kardeşleri, organ bağışçılarına da teşekkür etti.

Antalya'da gerçekleştirilen Türkiye 'nin ilk yüz nakli ameliyatının başarılı olması üzerine, ikinci operasyon da Ankara Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yapıldı. Ameliyatta, İstanbul 'da yaşayan 25 yaşındaki Cengiz Gül 'e, İzmir Tıp Fakültesi Hastanesi 'nde tedavi gördüğü sırada beyin ölümü gerçekleşen bir hastanın yüzü nakledildi.

Cengiz Gül 'ün İstanbul Sultanbeyli 'nde yaşayan ailesi ise merak ve umutla ameliyatın sonucunu bekliyor. Yavuz Selim Mahallesi 'nde çalıştıkları işyerinin önünde basın mensuplarının sorularını cevaplayan Cengiz Gül 'ün kız kardeşleri çok heyecanlı olduklarını söyledi.

Kardeşlerinin çıkan yangında yaralandığını ve kendilerini Çingenelerin kurtardığını söyleyen abla Havva Güler, “Biz küçüktük evde çıkan yangında kardeşlerim yaralandılar. Çingeneler kurtarmış bizleri.” Dedi.

Antalya 'da gerçekleştirilen ilk yüz nakli ameliyatının başarılı olmasının ardından kendilerinin de başvurduğunu belirten Güler, “Aslında onun öncesinde çok da düşünmüyorduk. Daha önce müracaat ettik. Biz istiyorduk ama pek gerek görmüyorlardı doktorlarımız. Şimdi ise yaptılar.” şeklinde konuştu.

Aynı yangında sağ elini kaybeden Cengiz Gül'ün kardeşi Havvasim Gü ise, abisinin ameliyatından dolayı çok heyecanlı olduğunu ifade etti.
Havvasim Gül, “Mutluyum her şeyin çok iyi olmasını diliyorum. Ameliyattan sağ salim çıksın başka bir şey istemiyorum.” diye konuştu.

İki kardeş, organlarını bağışlayan aileye de teşekkür etti.