“Öğretmenin Sınırı Yok, Öğrenen Lider Öğretmen” Semineri

“Öğretmenin Sınırı Yok Öğrenen Lider Öğretmen” projesi kapsamında öğretmenlere yönelik düzenlenen kurs İl Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge’nin de katılımıyla Fahri Fındıklıoğlu İlköğretim Okulunda başladı.

“Öğretmenin Sınırı Yok, Öğrenen Lider Öğretmen” Semineri
Milli Eğitim Bakanlığı, Öğretmen Akademisi Vakfı işbirliğinde ve Garanti bankası sponsorluğunda 17-19 Şubat arasında Fahri Fındıkoğlu ilköğretim okulundaki öğretmenlere 3 gün seminer verildi. Öğretmen Akademisi Vakfından gelen eğitimciler amaçlarının öğrenciye ulaşmak olduğunu ancak tek tek öğrencilere ulaşamadıkları için öğretmenler aracılığıyla yaptıkları çalışmaları öğrenciye ulaştırmak istediklerini belirttiler.

Seminerin yapıldığı okula bir ziyaret gerçekleştiren İl Milli Eğitim Müdürü Abdullah BİLGE; Eğitim ve öğretimde bütünlük sağlamak için ; aynı duygu ve düşüncenin, aynı yüreklerle aynı anda vuracak olursa hedefe daha erken varılacağını belirttiği konuşmasında, merkez üç ilçemizde de bu maksatla gelişim seminerleri verilerek , öğrencilerimize farklı yöntem ve metotlarla ders işlememiz gerektiğini belirtti. Palandöken, Yakutiye, Aziziye ilçelerindeki ilköğretim okullarında toplam 1900 öğretmenin bu eğitimden geçeceklerini ve mayıs ayı sonuna kadar biteceğini vurguladı.
Kaynak: İHA