Yök Yürütme Kurulu Üyesi Günay, Abdullah Gül Üniversitesi’ni Ziyaret Etti

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay ile TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi İktisadi ve idari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Sağlam, Abdullah Gül Üniversitesi’ni ziyaret etti.

Yök Yürütme Kurulu Üyesi Günay, Abdullah Gül Üniversitesi’ni Ziyaret Etti
Ziyarette üniversitede yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler verildi.

Abdullah Gül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Hakan Asyalı, üniversitelerini ziyaret eden Prof. Dr. Durmuş Günay ve Prof. Dr. İsmail Sağlam ile makamında bir süre görüştü. Asyalı, üniversitenin eğitim, yapılanma ve gelecekle ilgili çalışmaları hakkında bilgiler aktardı.

Prof. Dr. Asyalı, daha sonra Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştimur, Melikşah Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reşit Özkanca, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Güney, YÖK Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Sağlam'ın katıldığı öğle yemeğinde bir araya geldi.

Yemekte, yüksek öğretimde eğilimler, ilkeler, yeni açılan üniversitelerden beklentiler ve akademik kadroların yapılanışı hakkında bilgi alış verişinde bulunuldu.
Yemekte konuşan Prof. Dr. Asyalı, Abdullah Gül Üniversitesi'nde açılacak bölümler ile alınması planlanan öğrenci sayıları gibi konularda bilgiler verdi.
Daha sonra Prof. Dr. Günay ve Prof. Dr. Sağlam, Abdullah Gül Üniversitesi Rektörü, rektör yardımcıları ve personeli ile üniversitenin 2011 yılında ilk kez faaliyete geçtiği Kayseri Kent Müzesi'ndeki ofisi gezdi.

Kayseri Kent Müzesini de ziyaret eden misafirler, şehrin doğal güzellikleri, Mimar Sinan'ın konut mimarisi ve taş işçiliği, tarihi ve turistik eserlerini yakından izleme fırsatı buldu. Heyet, ardından Sümerbank Kayseri Bez Fabrikası alanını gezdi.