'Üç Kafadar'dan 4 Bin 500 Tl'lik Hırsızlık

Adana'da yaşları 20 ile 22 arasında değişen ve daha önce 'hırsızlık'tan sabıkası bulunan 3 genç, girdikleri evden tam 4 bin 500 TL değerindeki altını çalıp kayıplara karıştı.

'Üç Kafadar'dan 4 Bin 500 Tl'lik Hırsızlık
Polis, olayın ardından hırsızları plaka takibi sonucu kıskıvrak yakalayarak gözaltına aldı.Edinilen bilgiye göre olay; merkez ilçe Seyhan'a bağlı Akkapı Mahallesi 12139 Sokak'ta meydana geldi. İddiaya göre; R.Ö. (20), M.S. (21) ve M.A. (22), daha önce boş oldukları tespit ettikleri binanın zemin katındaki evi gözüne kestirdi. Kendi aralarında plan yapan zanlılardan M.S. araçta gözcülük yaparken, R.Ö. ve M.A. apartmanın çevresindeki bir metrelik istinat duvarından atlayıp, söz konusu evin pencere şebekesini kırıp içeriye girdi.Evin boş olmasına rağmen hızlı hareket eden ve yaklaşık 4 bin 500 TL değerinde olduğu belirtilen altın bilezik ve küpelerden oluşan ziynet eşyalarını çalan R.Ö. ve M.A. işlerini bitirdikten sonra yine aynı şekilde evden dışarı çıkıp, kendilerini bekleyen M.S.'nin kullandığı araçla hızla olay yerinden uzaklaştı. Hırsızların çıkartmış olduğu gürültü, apartman sakinlerini şüphelendirirken, ihbar üzerine olay yerine gelen polis, kaçan zanlıların peşine düştü.

Adana İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği'ne bağlı ekipler, hırsızlık olayında kullanıldığı belirlenen aracın plakasının izini sürerek, R.Ö., M.A. ve M.S.'ye ulaştı. Zanlıları kıskıvrak yakalayarak gözaltına alan polis, her üç gencin de daha önceden yine 'hırsızlık'tan sabıkasının olduğu bilgisine ulaştı. Şüpheliler, emniyette yapılan sorgulamalarının ardından haklarında hazırlanan tahkikat evraklarıyla birlikte adliye sevk edildi.
Kaynak: İHA