Okuma Yazma Öğrenmeden Sayıları Toplamayı Öğreniyorlar (özel)

Muğla’nın Fethiye ilçesinde henüz ilköğretim öğrencisi çocuklar, 30 saniyede 40 tane çift basamaklı sayıyı karışık olarak toplayıp çıkarabiliyor.

Okuma Yazma Öğrenmeden Sayıları Toplamayı Öğreniyorlar (özel)
Dahi çocuklar bu işlemi yaparken aynı zamanda şarkı da söyleyebiliyor.

Fethiye 'de Gizli Zekâ isimli özel bir eğitim kurumunda abaküsle mental aritmetik eğitimi alan 5–12 yaş arasındaki çocuklar toplama, çıkarma, çarpma ve bölme işlemlerini birkaç saniye içinde yapabilme becerisi kazanıyor. Çinlilerin 3 bin yıl önce kullanmaya başladığı abaküsle verilen eğitimler sonrasında, çoğu okuma yazma dahi bilmeyen çocuklar, kalem, kâğıt ve hesap makinesi gibi yardımcı aletleri kullanmadan matematiksel işlem yapabiliyor. Abaküsü zihinlerine yerleştiren çocuklar, hesapları yaparken sanki ellerinin altında abaküs varmış gibi parmaklarını hareket ettirerek en zor matematiksel işlemlerin üstesinde geliyor.

Gizli Zekâ Mental Aritmetik Merkezi'nde öğrenci olan 10 yaşındaki Busenur Gökçen Çevik, hesap makinesi ve kâğıt kalem kullanmadan 30 saniyede 40 adet çift haneli sayısı toplayıp çıkarabiliyor. Minik dahi bu işlemi yaparken hiçbir yardımcı destek almazken işini daha da zorlaştırsın diye işlem yaparken şarkı da söylüyor.

10 yaşında olan Berkant Tahancı da 3 basamaklı sayıları 10 saniyede toplayıp çarpabiliyor. Öğretmenlerinin hesap makineleri ile yaptığı testleri sorunsuz geçen henüz ilköğretim okulu 4 'ncü sınıf öğrencisi olan Berkant, kendisini izleyenlerin ağzını açık bırakıyor.

Gizli Zekâ Mental Aritmetik Merkezi eğitmenlerinden Hasan Talip Duman, verilen eğitimle çocukların beyinlerinin her iki tarafına da matematik yapma becerisi kazandırdıklarını söyledi.

Mental aritmetik eğitimi alacak çocukların 5 ile 12 yaş arasında olması gerektiğini ve okuma yazma bilmesine gerek olmadığını belirten Duman, 'Mental aritmetik, aslında bir beyin geliştirme sistemi. Biz burada çocuklarımıza 4 işlemi, 1 saniyede yapma beceresi kazandırıyoruz. Bu sayede çocuklarımızın görsel zekâlarını geliştirmelerini ve odaklanmalarını sağlıyoruz. Öğrenciler abaküsle aldıkları eğitimin ardından matematiği dokunarak çözüyor. Boncukları hayal ederek çok haneli rakamlar da dâhil olmak üzere istediği işlemi yapabiliyor. Beynin bir bölümü matematik, diğer bölümü ise görsel olarak çalışır. Biz beynin görsel olan bölümüne de bir matematik merkezi inşa ediyoruz. Çocuklar saniyelerle yarışarak işlemleri yapabiliyor. ' dedi.