Kesk Tutuklamalara Karşı Çıktı

KESK ve SES Kayseri Şubesi üyeleri, son zamanlarda, KESK yöneticileri başta olmak üzere iktidara muhalif olanlara yönelik yapılan tutuklamalara karşı basın açıklamasında buluştu.

KESK (Kamu Emekçileri Sendikası) Dönem Sözcüsü ve SES (Sağlık Emekçileri Sendikası) Kayseri Şubesi Başkanı Ali Yıldırım'ın sözcülüğünü yaptığı basın açıklamasında, gözaltı ve tutuklamalarla, suskun ve tepkisiz bir toplum yaratmanın amaçlandığını söyledi.

AK Parti iktidarının muhalif tüm seslere tahammülsüz davrandığını ifade eden Aydın açıklamada şunlara yer verdi:“Bu tahammülsüzlük son dönemde öylesine artmıştır ki, iktidarın ve onun uzantılarının pervasız saldırılarına karşı boyun eğmeyen, sesi yükselten herkes, her kurum “bertaraf” edilmesi gereken potansiyel hedef haline getirilmiştir. AKP iktidarının bu pervasız saldırıları ile tüm emek ve demokrasi güçleri gibi konfederasyonumuz da adeta kuşatılmak istenmektedir. Konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın yönetici ve üyelerinin sendikal faaliyetlerinden dolayı, istifaya zorlama, sürgün, görevden çıkarma, tutuklama gibi engellemelerle karşılaşması artık rutin uygulamalar haline gelmiştir. Sendikal mücadelemiz üzerinde şaibe yaratarak, KESK ve bağlı sendikalarını kamuoyu nezdinde yıpratma amacı taşıyan baskılar sonucu bu gün toplam 30 yönetici ve üyemiz tutukludur. 25 yönetici ve üyemiz hiçbir hukuki temele dayanmadan hazırlanan düzemece iddianameler sonucunda 6 şar yıl 3 er ay hapis cezasına çarptırılmıştır. Bu baskılar Çalışanlarımıza kadar uzanan uzanmıştır. Sendikal mücadeleyi tamamen “hükümetin güdümünde” biçimlendirecek yasal değişikliklerin hazırlıklarının yapıldığı bir dönemde, kamu emekçilerinin sendikal mücadelesinin başlatıcısı ve sürdürücüsü olan KESK'e yönelik baskılar katlanarak artmıştır.”

Aydın, AK Parti hükümetinin söz konusu politikaları karşısında boyun eğmeyeceklerini ifade etti.
Kaynak: İHA