Hazırgiyim Sektörünün Hakkını Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan Teslim Etti

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın ithalatı arttıran unsurlarla ilgili düzenlediği basın toplantısının yankıları sürerken, hazırgiyim ve konfeksiyon sektörü dış ticaret dengesinde en fazla veren sektör olmanın gururunu yaşıyor.

Hazırgiyim Sektörünün Hakkını Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan Teslim Etti
Türkiye Hazırgiyim ve Konfeksiyon sektöründe 2011 yılında 10 milyar 566 milyon dolar dış ticaret fazlası verdi. Hazırgiyim sektörünün ihracatının ithalatı karşılama oranı ise yüzde 457'ye ulaştı.Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın 14 Şubat 2012 tarihinde düzenlediği tarihi nitelikteki toplantı ile Türkiye'nin ithalatını ihracatçıların değil, enerji ve tüketim mallarının arttırdığını çok net ortaya koyduğunu belirten Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kızılgüneşler, bu sayede ihracatçıların günah keçisi olmaktan kurtulduğuna dikkati çekti. Türkiye'de 1980 sonrasında ihracata dayalı büyüme modelinin uygulamaya geçildiğine işaret eden Kızılgüneşler, 'Türk hazırgiyim ve konfeksiyon sektörü de 1980 sonrasında ihracat ve istihdamda lokomotif sektör oldu. Hazırgiyim sektörü, 2011 yılı sonunda ihracatta dördüncü sektör olarak görünmekle, önümüzdeki 3 sektörde dış ticaret açığı veren sektörler olduğu için, dış ticaret fazlası veren sektörler sıralandığında hazırgiyim sektörü ihracat şampiyonu sektör konumuna yükselmektedir. İstihdamda ise önümüzdeki üç sektörden daha fazla çalışanı bünyemizde barındırıyoruz. Bu gerçekleri kamuoyunun dikkatine belirgin bir şekilde serdiği için Ekonomi Bakanımız Zafer Çağlayan'a sektörüm adına teşekkür ediyorum ' diye konuştu.

TEKSTİL İLE BİRLİKTE DIŞ TİCARET FAZLASI 11.3 MİLYAR DOLAR
Hazırgiyim ve Konfeksiyon sektörü ile et ile tırnak gibi olan tekstil sektörününde 2011 yılında 664 milyon dolar dış ticaret fazlası verdiğini kaydeden Kızılgüneşler, iki sektörün toplam dış ticaret fazlasının 11 milyar 230 milyon doları bulduğunu belirtti.
Kaynak: İHA