Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız:

Erciyes Kar Festivali için Kayseri'ye gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Yunanistan'a doğalgaz akışının başlatıldığını açıkladı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız:
Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Yıldız, dün itibarıyla Yunanistan'a doğalgaz akışının başlatıldığını belirterek, 'Geçen hafta gerek Batı gerekse Azerbaycan ve İran doğalgaz boru hatlarından kaynaklanan sıkıntılardan dolayı Yunanistan'da basınç düşüklüğü olmuştu ve veremiyorduk. Ama önceki gün Yunanlı meslektaşım aradı, zorda ve sıkıntıda olduklarını söyledi.

Şahsen dayanamadım çünkü aynı zorlukları biz de hissediyoruz. Her bakan sorumluluğu çerçevesindekendi vatandaşlarına bu sıkıntıyı yansıtmak istemiyor. Ukrayna'ya gittiğimde değerli meslektaşım Boykoy'dan rica ettim, o da biraz depolarından verecek. Biz de bir şeyler yapacağız. Dolayısıyla dün Yunanistan'ı kırmadık ve gaz akışını başlattık. Bizler şu anda vatandaşlarımızın her türlü sıkıntısını karşılayacak yapıdayız. Bu manada kesinti öngörmüyoruz. Gerçekten çok olumsuz hava şartları var. Biz enerjide bir sıkıntı öngörmüyoruz ' diye konuştu.
Kaynak: İHA