Dünya Çevre Eğitim Zirvesi Kuşadası’nda Başladı

Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı(FEE)’nın her yıl Dünya'nın başka bir ülkesinde düzenlediği Çevrenin Genç Sözcüleri Programı'nın Ulusal Koordinatörler Toplantısı Kuşadası Sea Light Otel'de başladı.

Dünya Çevre Eğitim Zirvesi Kuşadası’nda Başladı
TÜRÇEV'in koordinasyonu ve Kuşadası Belediyesi sponsorluğunda, Uluslararası Çevre Vakfı'nın (FEE) düzenlediği Çevrenin Genç Sözcüleri Programı'nın Ulusal Koordinatörler Toplantısı bu yıl Türkiye'de yapılıyor. Kuşadası Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya 22 ülkeden 35 yakın temsilci katılıyor.

FEE'nin çevre eğitim programlarından biri olan Çevrenin Genç Sözcüleri Programı (Young Reporters forthe Environment), ülkemizde 1995 yılından beri Türkiye Çevre Eğitim Vakfı tarafından koordine edilen, liselere yönelik uluslararası bir çevre eğitim programıdır. Çevrenin Genç Sözcüleri Programı, her ülkede ulusal koordinatörler tarafından koordine edilmekte ve ulusal koordinatörler her yıl farklı bir ülkenin ev sahipliğinde yapılan uluslararası toplantılarda bir araya gelerek Programla ilgili paylaşımlarda bulunmaktadır.FFE Program Ulusal Koordinatörü Prof.Dr.Çelik Tarımcı, “Çevrenin Genç Sözcüleri Programında öğrenciler, bölgelerindeki olumlu veya olumsuz çevresel konuları bir gazeteci gibi araştırıp, araştırma bulgularını, internet aracılığı ile aynı konuda araştırma yapan diğer okullarla paylaşır ve bilgi alışverişi yaparak dilerlerse ortak dilerlerse de kendi okullarını temsilen bir proje oluştururlar. 1995 yılından bu güne yapılan toplantılarımızdaki esas amacımız gençlerimize, öğrencilerimize çevrenin korunması ve çevre bilincinin geliştirilmesi sağlayıp topluma bilinçli bireyler kazandırmaktır” dedi.
Kaynak: İHA