BTÜ Rektörü Sürmen: 'Öğretim Üyeleri Karaborsaya Düştü'

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Rektörü Prof. Dr. Ali Sürmen yeni bölüm açmanın önünde engeller olduğunu belirterek, "Üniversite sayısının 170'lere varmasıyla birlikte, öğretim üyesi bularak yeni bölüm açmak güçleşiyor.

BTÜ Rektörü Sürmen: 'Öğretim Üyeleri Karaborsaya Düştü'
Öğretim üyeleri adeta karaborsaya düştü ' dedi.

BTÜ'nün kuruluşunun birinci yıl değerlendirme toplantısı Almira Otel'de gerçekleştirildi. Katılımın yoğun olduğu toplantıda konuşma yapan BTÜ Rektörü Ali Sürmen, başarılı bir yıl geçirdiklerini dile getirerek, 'Bir yıl içerisinde ne yaptığımızı görebilmek için kendimize dışarıdan bakabilmeyi bilmeliyiz. Kampüs arazisi bulmamız geçikmiş olsa da, onun dışında her şeyin planlandığı gibi gittiğini söyleyebiliriz. Sanıyorum 2B yasası sonuca bağlandığı zaman, kampüs arazisi olarak düşündüğümüz 2 yerden birisinde bizim de güzel bir kampüsümüz olacaktır ' dedi.Yeni bölüm açmanın zorluğuna dikkati çeken Sürmen, 'Bizim 'şu bölümleri açacağız' dememizle olmuyor. Bunun oluşması için alt yapı gereklidir. Biraz seçici davranmak lazım. Performansı yüksek, lisan bilen öğretim üyeleri bulmak gereklidir.

170'e yaklaşan sayıda üniversitenin olduğu bir ortamda, istediğiniz öğretim üyelerini bulamayabiliyorsunuz. Öğretim üyelerinin adeta karaborsaya düştüğü bir ortamda her şey hemen mümkün olamayabiliyor. Dolayısıyla 2 bölümümüz olacaktır. 3. bölüm için çalışıyoruz. Olmazsa da çok problem değil. Biz sağlıklı adımlarla ilerliyoruz. 11 öğretim üyemiz 11 de araştırma görevlimiz vardır. 27 tane de değerlendirilmek üzere başvuru vardır. İsteseydik 300 tane öğretim kadromuz olabilirdi. Biz bir marka üniversite olmak istiyorsak, emin adımlarla ilerleyecek ve seçici olacağız. Ne yaptığımızı gayet iyi biliyoruz ' dedi.
Kaynak: İHA