Elsiad Üyelerinin Makedonya Ziyareti

Elbistan Sanayici ve İş Adamları Derneği (ELSİAD) öncülüğünde 32 kişilik heyet hala Osmanlı’nın izlerini taşıyan Makedonya’da ziyaretlerde bulundu.

Elsiad Üyelerinin Makedonya Ziyareti
Elbistan Belediye Başkanı Durmuş Küçük, ELSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Emin Polat, Bereket A.Ş Genel Müdürü Ahmet Yıldırım ve çok sayıda iş adamının yer aldığı heyet, Üsküp, Kalkandelen, Gostivar, Ohri, Manastır, Prizren, Piriştine gibi bölgeleri ziyaret etti.

Gezi hakkında değerlendirmeler de bulunan ELSİAD Başkanı Emin Polat, oldukça yararlı bir program gerçekleştirdiklerini kaydetti. Bu tür gezilerin, dünya 'nın gerisinde kalmak istemeyen herkes için büyük öneme sahip olduğunu ifade eden Polat, özellikle iş adamlarının dış gezileri en iyi şekilde değerlendirmesi gerektiğinin altını çizdi. Polat, 'Yüzyıllar boyunca Osmanlı İmparatorluğu 'nun hâkimiyeti altında kalmış Makedonya ve Kosova tarihi ve doğal güzellikleriyle gezilmeye değer yerlerdir. Üsküp, Kalkandelen, Gostivar, Ohri, Manastır, Prizren, Piriştine. Birbirinden güzel kentleri, taş köprülerin altından kıvrıla kıvrıla akan nehirleri, bereketli ovaları ve Türkiye hasretiyle yanıp tutuşan güler yüzlü insanlarıyla Balkanlar, boydan boya gezilmeyi hak ediyor. Bu vesileyle ELSİAD üyeleri ve Elbistanlı işadamlarından oluşan 32 kişilik heyet 9-12 Şubat tarihleri arasında Elbistan Belediye Başkanı Av. Durmuş Küçük 'ün de katılımıyla Makedonya ve Kosova 'ya turistik bir gezi düzenledi. ' diye konuştu.

ELBİSTAN BELEDİYE BAŞKANIMIZ DURMUŞ KÜÇÜK GEZİYE KATILDI
Polat gezi hakkında şu değerlendirmelerde bulundu, 'Gezi programı; Camileri, Hanları, tarihi çarşısı ile Balkanlar 'daki Osmanlı mirasının günümüzdeki en önemli şehirlerinden olan Üsküp ile başladı. Daha sonra 'Evlat-ı Fatihan onun yadigârıdır' diye vasfettiği Üsküp şehri kaleden seyredildi. Kale civarındaki Mustafa Paşa Camii ve postane binası gezildi. Daha sonra Vardar nehri üzerindeki Fatih döneminden kalma Taş Köprü ile Balkan Fatihleri, Yahya Paşa, İsa Bey ve oğlu İshak Bey, Sultan Murat ve Murat Paşa Camileri gezildi. İkinci günü Kosova 'nın başkenti Priştina, Murat Hüdavendigar 'ın Türbesi ile Osmanlı 'dan kalma tarihi bir müze evi ziyaret edildi. Bundan sonra Kosova 'nın ikinci büyük şehri Prizendeki Halveti Tekkesi, Ali Paşa Camii gibi tarihi yerler gezildi.

Daha sonra dönüşte Vardar ve Anadolu türkülerinin eşliğinde akşam yemeği yenildi. Bu programdan çok etkilendiğini ifade eden Elbistan Belediye Başkanımız Durmuş Küçük 'Akşam yemeğinde söylenen Vardar ve Anadolu türkülerinden çok duygulandım. Böyle bir güzelliği bize yaşatan ve geziyi organize eden ELSİAD 'a teşekkür eder bu tür organizasyonların devamını bekleriz 'dedi. Üçüncü gün ise Şar Dağları eteğindeki Kalkandelen 'de Balkanlara özgün mimarisi ile ün kazanan Alaca Camii ve Bektaşi Tarikat Merkezi; bahçesi, müştemilatı ile çok güzel bir mistik mimarisi olan Harabati Baba Tekkesi ziyaret edildi. Daha sonra şairleri buluşturan şiir akşamları ile ünlü Struga 'da Kara Dirin Nehri ile nehrin Ohri Gölü 'nden çıkış yeri gezildi. Daha sonra ülkemizin de yüz akı olan Makedonya ve Struga da bulunan Meşhur Yahya Kemal Tük Koleji gezildi. '