Bakan Şimşek Depremzede Öğrenciler Yararına Düzenlenen Etkinliğe Katıldı

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, memleketi Batman'da Vanlı depremzede öğrenciler yararına düzenlenen tiyatro ve konsere katıldı.

Bakan Şimşek Depremzede Öğrenciler Yararına Düzenlenen Etkinliğe Katıldı
Bir dizi gezi ve incelemelerde bulunmak üzere memleketi Batman'a gelen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Okul Polisi ekipleri, Batman Lisesi ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerinin ortaklaşa düzenledikleri tiyatro ve konsere katıldı. Yeni Kültür Merkezi'nde 'Sarsılan Yüreğim İçin Haydi Uzat Elini' adı altında düzenlenen tiyatro ve konser etkinliğine Bakan Şimşek ve eşi Esra Şimşek'in yanı sıra Batman Valisi Ahmet Turhan ve eşi Nuran Turhan, Batman Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Abdusselam Uluçam, Emniyet Müdürü Hasan Ali Okan, AK Parti İl Başkanı Murat Güneştekin ve öğrenciler katıldı. Programın açılış konuşmasını Kürtçe yapan Toplum Destekli Şube Müdürlüğü polislerinden Bahar Gönen, salondan büyük alkış aldı

Bakan Şimşek ise, yaptığı konuşmada Van'da yaşanan büyük felaketin sona ermesi için herkesin imkanları nispetinde destek verdiğini söyledi. Şimşek, 'Van büyük bir felaket yaşadı, fakat biz Batmanlılar olarak ve Türkiye olarak depremin yaralarını sarmak için büyük bir çaba içerisindeyiz. Batmanlı hemşehrilerim bin 600'ün üzerinde aileyi, 5 binin üzerinde bir nüfusu burada misafir ediyor. Bu zaten kültürümüzün bir gereğidir. Hükümet olarak da Van'daki deprem yaralarını sarmak için ne gerekiyorsa yapıyoruz 'dedi. Konuşmaların ardından öğrenciler, okul yönetimi ve öğrenciler arasında yaşananları anlatan tiyatro oyununu sahneledi. Program, öğrencilerin söylediği birbirinden güzel Kürtçe ve Türkçe şarkı ve türkülerle devam etti.
Kaynak: İHA