Polsilerin Operasyon Tatbikatı Nefes Kesti

Kırşehir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü bünyesinde oluşturulmuş olan Acil Müdahale Operasyon Timi'nin, eski devlet hastanesi binasında teröristlere karşı düzenlediği tatbikata 21 polis katıldı.

Polsilerin Operasyon Tatbikatı Nefes Kesti
Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekât Dairesi Başkanlığı'nca görevlendirilen operasyon öğretmenleri, Kırşehir Emniyet Müdürlüğü görevlilerine kurs verdi.

Özel Harekat Dairesi Başkanlığı'nca bir başkomiser, 3 polis memurundan oluşan, konusunda uzman eğitim ekibince, Kırşehir Polis Meslek Yüksekokulu'nda eğitim verilmeye başlanmış, kurs öğretmenleri, Kırşehir 'de gelişebilecek muhtemel organize suç ve terör örgütleri ile ilgili bina operasyonlarında, personelin harekat tarzı ve olaya müdahale konuları üzerinde eğitim vermişti.

Kurs sonunda kursa katılan polisler bugün tatbikat yaptı. Yapılan tatbikatı, Kırşehir Emniyet Müdürü Metin Aşık, emniyet müdür yardımcıları, şube müdürleri ve basın mensupları izledi. Operasyon timi, bir binada bulunan 2 teröristi etkisiz hale getirmek için operasyon yaptı. Başarılı bir şekilde teröristleri ele geçiren ekipler, tatbikat sonunda Kırşehir Emniyet Müdürü Aşık tarafından tebrik edildi.

Ayrıca; kursiyerlerin atış kabiliyetini geliştirmesi amaçlı temel atış teknikleri, 5 m ve 7 m sürpriz atışları, refleks atışları, baskı atışları, ileri ve geri yürüyerek atışlar, barikat atışları gibi farklı atış teknikleri eğitiminin yanı sıra bina operasyonları çerçevesinde müdahale öncesinde, müdahale sırasında yapılacaklar kursiyerlere teorik olarak anlatılmış, pratik alanda tek personelle giriş tekniği, iki personelle giriş tekniği, üç ve dört personelle giriş, çoklu giriş, oda hâkimiyeti, odadan odaya geçişler, çoklu oda girişleri ve kalkanlı hareket tarzı, açık ve kapalı kapı girişleri, koridorda ve merdivende hareket tarzı, pencere geçişleri, bina tahliye çalışmaları, hedefe yaklaşma ve etkisiz hale getirme konularında silahlı eğitimler verildiği öğrenildi.