Osmaniye’de 578 Kişi Geçici İş Sahibi Oluyor

Osmaniye'de Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında hazırlanan projeler sayesinde 578 kişi Milli Eğitim, belediye ve muhtarlıklarda geçici işçi olarak çalışacak.

Osmaniye’de 578 Kişi Geçici İş Sahibi Oluyor
Osmaniye Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Hamiyet Özkaya, geçici işçilerin Milli Eğitimde 4 ay belediyelerde ise 8 ay süreyle istihdam edileceklerini kaydetti.

Program ile işsizliğin yoğun olduğu dönemlerde işsizlerin kısa süreli istihdam ve eğitiminin amaçlandığını kaydeden Özkaya, duyarlılık göstererek proje hazırlayan belediye başkanı, Müftülük, Milli Eğitim ve muhtarlıklara teşekkür etti.

Özkaya şunları söyledi: 'Çalışma ve İş Kurumu Osmaniye İl Müdürlüğü tarafından Düziçi, Toprakkale, Sumbas ve Kadirli İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri ile okulların temizliği, bakım ve onarımı konulu 107 kişiye yönelik 4 ay, Düziçi, Yarbaşı, Atalan, Ellek, Böcekli, Bahçe, Hasanbeyli, Cevdetiye, Kırmıtlı, Kadirli, Sumbas, Alibeyli ve Toprakkale Belediye Başkanlıkları ile kamusal alt yapının yenilenmesi, çevre temizliği, ağaçlandırma ve park düzenlemeleri konulu, 440 kişiye yönelik 8 ay, Karayiğitli Köyü Muhtarlığı ile Mezarlık Temizliği konulu 10 kişiye yönelik 4 ay, Osmaniye İl Müftülüğü ile 15 kişiye yönelik 8 ay, İl Kültür Müdürlüğü ile 15 kişiye yönelik 8 aylık yürütülecek olan projeler ile toplamda 578 kişi istihdam edilecektir. ' dedi.

Kurum temsilcileri, geçici istihdam edilecek işçilere hayırlı olsun diyerek projeye desteklerinden dolayı Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Hamiyet Özkaya'ya teşekkür etti.