Karnındaki Kitleden Kurtulan Kadın, 3 Günde 20 Kilo Verdi

Antalya’da şişmanlık tedavisi için hastaneye giden kadının karnında 20 kilo kitle çıktı.

Karnındaki Kitleden Kurtulan Kadın, 3 Günde 20 Kilo Verdi
Aşırı kiloları sebebiyle Antalya 'da özel bir hastaneye giden 47 yaşındaki Nevriye Agaçe 'nin karnında büyük bir kitle olduğu tespit edildi. 125 kilogram ağırlığındaki Nevriye Agaçe, karnından çıkarılan kitle sonrası 105 kiloya düştü.

Genel Cerrahi Uzmanı Ali Çalıkuşu, Nevriye Agaçe'nin karın ve sindirim şikayetleri ile hastaneye başvurduğunu, yapılan tetkikler sonrası hastanın karnında büyük bir kistik kitleyi tespit ettiklerini söyledi. Hastaya operasyon gerçekleştirdiklerini vurgulayan Çalıkuşu, kitlenin hastanın vücudunda birkaç yıl içerisinde bu hale geldiğini tahmin ettiklerini, tıbbi olarak da bunun mezenter kisti olarak tanımlandığını açıkladı.

Bu hastalığın 200 bin kişide bir görülen ender vakalardan olduğunu kaydeden Çalıkuşu, “30 yıllık meslek hayatım boyunca gördüğüm 4. hasta olması lazım. Ameliyat öncesi 125 kilogram olan hastamızın karnından çıkardığımız kitlenin içerisinden 18 litre kist sıvısı çıktı. Kistin dokusal yapısıyla birlikte 20 kilogram ağırlığındaki kitleden sonra hastayı 105 kilogram olarak tarttık.” dedi.

'CHECK-UP İÇİN HASTANEYE GİTTİM '

Aşırı kiloları sebebiyle hastaneye check-up olmak için gittiğini söyleyen Nevriye Agaçe, doktorların karnında su tulumu olduğunu söylediklerinde şaşırdığını, yapılan tetkiklerin ardından ameliyata karar verildiğini açıkladı. Aşırı kiloları haricinde hiçbir şikayeti olmadığını belirten Agaçe, “Ameliyat olmadan 125 kilogramdım, şu an 105 kilogram olarak hastaneden çıktım. Şu anda kendimi çok iyi hissediyorum. Ben hastaneye zayıflamak için bilgi almak için gitmiştim. Bu şekilde bir durumla karşılaştım.” diye konuştu.