Hatay Genelinde Kurumlar Taşkın İhtimaline Karşı Uyarıldı

Meteorolojinin, Hatay’da şiddetli yağış uyarısı yapması üzerine il genelindeki tüm kurumlar taşkın olabileceği ihtimaliyle önlemlerini artırdı.

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, akşam saatlerinde ilgili kurumlara yazı göndererek, yağışlardan dolayı il genelinde yaşanabilecek taşkın ihtimaline karşı uyarıda bulundu. Hatay Valiliği'nden alınan bilgiye göre Vali Lekesiz, Antakya Belediye Başkanlığı, ilçe kaymakamlıkları, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği, DSİ 6. Bölge Müdürlüğü, DSİ 63. Şube Müdürlüğü, ilçe ve belde belediye başkanlıklarına bir yazı göndererek ilgili kurumları uyardı.

Yazısında il genelindeki yağış miktarlarının yüksekliği nedeniyle toprağın suya doyduğuna işaret eden Vali Lekesiz, “İlimizdeki yağış miktarına ilişkin veriler incelendiğinde 2011 yılında yağış miktarının m2'ye yıllık toplam 1030,2 kg olduğu, 1 Ocak 2012 'den 11 Şubat 2012 'ye kadar m2 ye 526,9 kg olduğu ve 2011 yılı toplam yağış miktarının yüzde 51 'inin 42 gün içinde yağdığı, ayrıca 1 Ocak 2011 'den 11 Şubat 2011 'e kadar olan döneme göre 2012 yılı aynı döneminde 5 kat daha fazla yağış meydana geldiği görülmektedir.” dedi.

Amanoslar 'da bulunan kar birikiminin de önümüzdeki günlerde hızla eriyebileceği görüşünü dile getiren Vali Lekesiz, “Meydana gelebilecek taşkınları önlemek amacıyla dere yataklarının temizlenmesini ve dere yataklarına yakın yerler ile Amik Ovası'nda bulunan yerleşim yerlerinde ikamet eden vatandaşların herhangi bir can ve mal kaybına uğramamaları için uyarılmalarını, konu ile ilgili gerekli tüm tedbirlerin alınarak herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesini önemle rica ederim.” ifadelerini kullandı.