Düzce Halk Eğitim Komisyon Toplantısı Yapıldı

Düzce İl hayat boyu öğrenme, halk eğitimi planlama ve işbirliği komisyonu toplantısı Milli Eğitim toplantı salonunda yapıldı.

Düzce Halk Eğitim Komisyon Toplantısı Yapıldı
Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda yapılan, Hayat boyu öğrenme, halk eğitimi planlama ve işbirliği komisyon toplantısında bir konuşma yapan, Düzce Vali Yardımcısı Erdoğan Ülker, halk eğitiminin sadece Halk Eğitim Merkezlerinde değil okullarında akşam saatlerinde hizmet vermesi konusunun da Bakanlıkça gönderilen genelgede yer aldığını söyledi.

Ülker, “Biliyorsunuz bu güne kadar halk eğitiminde Halk Eğitim Merkezi ve Milli Eğitim Müdürlüğü başı çekiyordu. Genelgeyle bu durum okullarımız, kamu kurum ve kuruluşlarımızla sivil toplum kuruluşlarımızın ortak çalışması isteniyor. Amaç, mesleki ve teknik eğitim konusunda her zaman her yerde eğitim verebilmek, iş piyasasının ihtiyaçlarına cevap verebilen teknolojik gelişmeleri takip ederek, ihtiyaç duyulan alanlarda insanlarımızı eğitmektir”dedi.Milli Eğitim Şube Müdürü Saim Yılmaz, 2011 yılı içinde yapılan faaliyetler konusunda bilgiler verdikten sonra toplantıda, 2012 yılı içinde kurum ve kuruluşların, okulların hangi alanlarda kurslar açılması konusundaki fikirleri değerlendirildi. Talep geldiği sürece her türlü kursun açılacağının belirtildiği toplantı tutanağının daha sonra basına verileceği öğrenildi.
Kaynak: İHA