Uğur Yeni Yüzünü Olumlu Karşıladı, Psikolojik Destek Verilmeyecek

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Ömer Geçici, yeni yüzünü çok olumlu karşılayan Uğur Acar’a psikolojik destek verilmediğini açıkladı.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi 'nde Türkiye 'nin ilk yüz naklini olarak tıp literatürüne geçen Uğur Acar 'ın olumlu davranışları doktorları şaşırtıyor. Cuma günü tıraş olduktan sonra Uğur Acar 'la görüşen Prof. Dr. Ömer Geçici, hastanın çok yakışıklı olduğunu ifade etti. Uğur 'la bir süre konuştuklarını ifade eden Ömer Geçici, sağlık durumun iyi olduğunu kaydetti. “Her sağlıklı insanda olması gerektiği gibi kontrol Uğur 'un elinde. Kendisi her şeyi kontrol ediyor.” diyen Prof. Dr. Geçici, ruhsal ve psikolojik açıda iyi olduğunu ifade etti.

Bu durumun psikolojik açıdan istedikleri gibi olduğunu belirten Özkan, “Uğur kendini kontrol ediyor. Çevresini kontrol ediyor. Bu açıdan çok iyi. Duygularını kontrol edebiliyor.” dedi. Uğur Acar 'ın aynada yüzünü gördüğü ilk andaki tepkilerinin çok olumlu olduğunu belirten Ömer Geçici, yeni halinden dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. Geçici, Uğur 'un psikolojik olarak bu kadar iyi olmasının kendilerini de şaşırttığını söyledi. Uğur 'a baştan beri psikolojik destek vermediklerini ifade eden Prof. Dr. Geçici, “Çünkü Uğur 'un buna ihtiyacı yoktu. Onun yanında durduk. Bundan sonraki süreçte böyle gidecek. Hala Uğur 'un psikolojik bir desteğe ihtiyacı yok. Biz onun yanındayız sadece. Hayata daha hızlı alışması için.” şeklinde konuştu.

Uğur Acar 'la haftada en az bir kere görüştüklerini kaydeden Geçici, bunun da destek, tedavi anlamında olmadığını ifade etti. Uğur 'un böyle bir tedaviye ihtiyacı olmadığını söyledi.