Vali Aksoy: İşbirliği İle Kentte İyi Bir Sinerji Var

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, şehrin kalkınması ve gelişmesi için hedeflerini koyan, inanan, bütünleşen ve güçlerini birleştirenler sayesinde kentte ili bir sinerji yakalandığını söyledi.

Vali Aksoy: İşbirliği İle Kentte İyi Bir Sinerji Var
Bu işbirliği ve uyumlu çalışmayla çok sayıda projenin hayata geçtiğini ifade eden Vali Aksoy, eğitim, sağlık, turizm ve tarım kenti Samsun projelerinin yanı sıra yeni yatırımlarla birlikte kentin cazibe merkezine olmaya hızla yaklaştığını kaydetti.

İşbirliği kültürünün kenti giderek arttığına dikkat çeken Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, kent gündemiyle ilgili yaptığı açıklamada, birlikteliklerin şehrin gelişimine büyük katkı sağladığının altını çizdi.

Bu sayede önemli işler başarıldığını vurgulayan Vali Aksoy, ' Hedeflerini koyan, inanan, bütünleşen ve güçlerini birleştiren Samsun iyi bir sinerji yakalamıştır. Gelişimi kurgulama ve uygulama uyumunu özel, kamu, yerel işbirliği, uyum ve üretim çabası çok sayıda projenin hayata geçirilmesini sağlanmıştır. Bu nedenle ilimizin ihtiyaç, sorun ve hedefleriyle ilgili yani yerel ihtiyaçtan doğan, uygulanabilir ve sürdürülebilir projeleri önemsedik. Planlara uygun olarak kurduğumuz kurumsal yapıların öncülüğünde ve ilgili kurum ve kuruluşların katılımlarıyla projeler geliştirdik. 33 ortaklı Samsun Teknopark AŞ bunun bir örneğidir. ' dedi.

Kentte sivil ve sosyal kesimin bir arada olduğu ve ilk defa işbirliği geliştirdiği çalışmayla Samsun'da yıllardır gündemde olan fuar ve kongre merkezinin protokolünün imzaladığını hatırlatan Vali Hüseyin Aksoy, “Gemi İnşa Sanayi Bölgesi Samsun merkez ve Terme ' de hayata geçmiş ve diğer yatırımcılara sunulmuştur. Özelleşen Samsun Serbest Bölge; Bağımsız Devletler Topluluğu, İran, Türk Cumhuriyetleri ve Avrupa'dan gelen malların Orta Doğuya geçiş kapısıdır. Samsun ilinde tarımsal kaynakların ve problemlerin belirlenmesi, tarım sektörünün gelişmesi, uluslararası rekabet gücünün, verimliliğin ve çiftçi gelirlerinin artırılması, doğal kaynakların ve çevrenin korunması amacıyla Tarım Master Planı hazırlanmıştır. Samsun ' u turizm sektöründe marka yapmak amacıyla turizm master planını da hazırladık. Samsun ' un Lojistik üs konumuna gelebilmesiyle ilgili Serbest Bölge ve Lojistik Köy ' ün alan genişleme olanaklarının sağlanması için Lojistik Master Planı hazırlanmıştır. ' diye konuştu.

' YENİ YATIRIMLAR SAMSUN'U CAZİBE MERKEZİ YAPTI '

Aksoy, Samsun'un eğitim, sağlık, turizm ve tarım alanında gerekli ilerlemeleri göstererek yeni yatırımların gelmesiyle cazibe merkezi haline geldiğini vurguladı.

Sağlık, turizm ve spor kenti açılımına yönelik sürdürülen çalışmaların kenti Karadeniz ' in parlayan yıldızı haline getireceğine de değinen Vali Aksoy, “Sağlık Bakanlığı ' nın sağlık hizmetinde markalaştırmayı hedeflediği 20 şehirden birisi Samsun ' dur. Sürecin olgunlaşmasıyla Sağlık Kenti Samsun Derneği çatısı altında faaliyetlere devam edilmektedir. Samsun sağlık hizmetleri sunumunda, ulusal düzeyde bölge illeri ve sağlık hizmetlerinin yetersiz olduğu iller, uluslar arası düzeyde ise özellikle kuzey ülkeleri, Türk Cumhuriyetleri ve Körfez ülkeleri hedef bölgeler olarak belirlenmiştir. Lâdik Akdağ Kayak Merkezi, Orta Karadeniz Bölgesi ' nin termalle buluşan tek kayak merkezidir. Ayvacık Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi baraj gölü kıyısında bulunan koylar ve baraj gölü içindeki adanın konumu ve biçimi değerlendirilmeye değer birer turizm alanıdır. ' şeklinde konuştu.

Samsun'un kültür ve sanat hayatına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Aksoy, ' Sanatı, kültür hayatını, sanatçıyı, sanatçıların ürünlerini koruma, geliştirme, Samsun'un kültür ve sanat hayatına, fikir hayatına katkılarda bulunmak amacıyla Samsun Kültür Sanat Platformunu oluşturduk. Önemli bir spor potansiyeli olan ilimizin spor alt yapısı, hızlı bir şekilde yenilenmektedir. Yapılan çalışmalar ve üniversite içinde yapımı devam eden yurt kampüsünün “Oyun Köyü” olarak da kullanılacak olması, İlimizin önemli bir spor kenti olmasını sağlayacaktır. ' açıklamasında bulundu.