Tekin: 12 Eylül Sonrasındaki Gençlik Sorunlara Katkı Sağlamaktan Uzak Kaldı

Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Doç.Dr. Yusuf Tekin, Bölgesel Gençlik Çalıştayı ' nın açılış konuşmasında, “12 Eylül ' den sonraki gençlik sorunlara karşı politize edildi. Bu yüzden şu anda gençlik sorunlara karşı daha duyarsız. Yeni kurulan bakanlığımızda bu çalıştayla gençlerin sorunlara bakışını çözümü hedefledik.” dedi.

Tekin: 12 Eylül Sonrasındaki Gençlik Sorunlara Katkı Sağlamaktan Uzak Kaldı


Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Diyarbakır ' daki bir otelde gerçekleştirilen çalıştay, 2 gün sürecek. Çalıştayda 'Sağlık, Spor ve Çevre, Gençlik ve Eğitim, Sosyal Hayatta Gençlik, Etik ve İnsani Değerler ve Demokrasi Katılım Bilinci' konuları ele alınacak.

Diyarbakır'da ilk defa gerçekleştirilen Bölgesel Gençlik Çalıştayı ' na Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Yusuf Tekin, Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Doç. Dr. Basri Hakan Hakyemez, Diyarbakır Valisi Mustafa toprak, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, AK Parti Diyarbakır Milletvekilleri Galip Ensarioğlu, Mine Lök Beyaz ve Süleyman Hamzaoğulları katıldı.

Çalıştayla ilgili görüşlerini dile getiren Bakan Yardımcısı Tekin, bölgesel çalıştaylardan elde edecekleri bilgileri değerlendireceklerini söyledi.

Yeni bilgiler ışığında yeni kurulan Gençlik ve Spor Bakanlığı ' nın politikaları ve stratejisini belirleyeceklerini anlatan Tekin, “Biz süreci oldukça demokratik ve katılımcı bir şekilde değerlendirmeye çalışıyoruz. Yani önceliğimiz yereli mümkün olduğunca dinleyip politikaları belirlemek olacaktır. Bugünkü gençliğin sorunların çözümüne katkı sağlayacak birer fert olarak görüyoruz.” diye konuştu.

Gençlerin yetişkin olmadan da sorunlara katkı sağlayabileceğine işaret eden Tekin, gençlerle çalıştay başlatmalarının sebebi olarak onların ülkeye sahip çıkacak fertler olmasından kaynaklandığını dile getirdi.

“12 EYLÜL ' DEN SONRA GENÇLER SORUNLARIN ÇÖZÜMÜNDEN UZAKLAŞTI”

12 Eylül ' den sonra gençlerin sorunlara katkı sağlamaktan uzaklaştırıldığına dikkat çeken Tekin, “12 Eylül sonrası gençlik politize edilmiş bir gençliktir. Sorunlardan uzak tutulmuş bir gençliktir. Bakanlık ta gençlikte yeni bir kimlikle var olmasını istiyoruz sorunlarla ilgili onların da görüşlerin başvurulması gerektiğine inanıyoruz.” ifadelerine yer verdi.
Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak ise böyle bir çalıştayın Diyarbakır ' da ilk defa yapıldığını anlattı. Bu çalıştayla önemli gelişmelerin olacağına vurgu yapan Toprak, Diyarbakır ' daki nüfusun yüzde 52 ' sinin 25 yaş altındaki gençlerden oluştuğuna vurgu yaptı.

Gençlerin ekonomik anlamda geleceğe refah bir şekilde bakmaları gerektiğine dikkat çeken Tekin, kanuni ve vicdani görevlerin bulunduğuna işaret etti.
Kendisinin, toplum ve anne-babaların da sorumluluklarının bulunduğunu hatırlatan Toprak, şunları kaydetti: “Ne olursak olalım bir kere yapacağımız faaliyetin güzel olabilmesi içinde hoşgörü ve sevginin olması gerekiyor. İnsani değeri içine koyamazsak bir şey ifade etmiyor. Çocukları her türlü kötülüklerden korunması ve ülkemize katkı sağlaması da önemlidir. İçimizdeki güzellikleri yok etmeden bir iyi şeyler ortaya koyabilmemiz gerekiyor.”
Yapılan konuşmalardan sonra Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak ve Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç ' a çalışmalarından dolayı plaket verildi.