Nevşehir, Abd'nin Turizm Şehri Santa Fe İle Kardeş Şehir Oluyor

Nevşehir ile Amerika’nın en büyük 5.eyaleti olan New Meksico’nun başkenti ve turizm bölgesi konumundaki Santa Fe arasında kardeş şehir protokolü imzaladı.

Nevşehir, Abd'nin Turizm Şehri Santa Fe İle Kardeş Şehir Oluyor
Nevşehir Genç İşadamları ve Sanayicileri Derneği (GESİAD) tarafından yapılan bir organizasyonla Dernek Başkanı İrfan Avşar ve Nevşehir Belediye Başkanı Yücel Menekşe ' nin de yer aldığı 12 kişilik işadamı ve sanayicilerden oluşan heyet 29 Ocak 2012 Pazar akşamı Amerika ' ya gitti ve 08 Şubat 2012 Çarşamba günü döndü. Amerika gezisi dönüşü üyelerine bilgi vermek üzere Nevşehir merkezde bulunan Melay Restaurant ' ta kahvaltılı toplantı düzenleyen GESİAD Dernek Başkanı işadamı İrfan Avşar, gezinin ticari ve kültürel alanlarda son derece yararlı geçtiğini söyledi.

Nevşehirli işadamları ve Belediye Başkan Yardımcısı Yücel Menekşe ile birlikte Amerika ' ya yaklaşık 10 gün süren gezi yaptıklarını kaydeden Avşar ' Orada bulunan işadamları ve sanayicilerle ikili iş görüşmelerinin yanında tarihi, kültürel yerleri gezme fırsatı yakaladık. Amerika ' da Santa Fe adlı turizm kenti ile Nevşehir Belediyesi ' de kardeş kent anlaşması imzaladı. Çok yararlı bir gezi oldu. İşadamları ve sanayicilerimizin ufkunun genişlemesi yanında ticaret olanakları hakkında da önemli bilgiler edinild. ' dedi.


' ABD ' DE TÜRK KÜLTÜRÜNÜ ANLATMAK İSTİYORUZ '
Nevşehir Belediye Başkanı Yücel Menekşe, Amerika gezisinde belediye olarak katılma amaçlarının New Meksico eyaletinin başkenti turizm kenti Santa Fe ile kardeş kent anlaşması imzalamak ve Amerika ' nın sosyal, ekonomik, kültürel ve turizm olanaklarını yerinde tespit etmek olduğunu söyledi.