Kütahya Küçük Sanayi Esnafı'nın 'kavşak' İsyanı

Kütahya'da, sanayi giriş yolunun ters bir istikametten verilmesinden dolayı tepkilerini pankart açarak, dilekçeler yazıp ilgili kurumlara veren ve tüm bu girişimlerine rağmen cevap alamayan sanayi esnafı, artık isyan etme derecesine geldiklerini belirttiler.

Kütahya Küçük Sanayi Esnafı'nın 'kavşak' İsyanı
  Küçük sanayi olarak bilinen sanayi bölgesine giriş yolunun, ani bir kararla kapatılıp arka yönden şartlı yönlendirilmesinden sonra tepkilerini birçok platformda dile getiren sanayi esnafları kendilerinin ciddiye alınmadığını öne sürdü.

Şehir merkezinin işlek caddelerindeki esnafların isteklerinin anında yerine getirildiğini belirten sanayi esnafları kendilerinin ciddiye alınmadığından dolayı artık isyan derecesine geldiklerinin dile getirdiler.Ağır geçmekte olan kış mevsiminden dolayı yollarının kardan açılmadığını ve temizlik çalışmasının da hiç olmadığının savunan esnaflar, yol istikametinin de ters yönden verilmesinden dolayı işlerinin her geçen gün daha da azaldığını ve maddi olarak tam bir çıkmazın içerisinde olduklarını belirttiler.

Yaşadıkları bu maddi bunalımın en büyük sebebinin ise gereksiz ve ani bir kararlar alan yerel yönetim yüzünden olduğunu dile getiren esnaflar acil yardım talep ettiler. Konuyla ilgili olarak konuşan bazı esnaflar ise şunları söylediler; “Kış mevsimin malum olarak ağır geçmesinden dolayı mevcut sıkıntımız daha da çoğaldı. Yollarımızdaki karı kendimiz temizlemek zorunda kaldık. Yolları açmak için gönderilen ağır iş makineleri ana caddeleri temizlerken bütün biriken karları ara sokakların girişine yığdı. Trafiğin ters yönden dolayı araç sahipleri hiç sanayi içine girmeden işlerini hallederken girmek isteyenlerde kar yığınlarına takıldı. Biz artık bu yapılanların tamamen kasti olduğunu düşünmeye başladık. Yol istikametleri düzenlenirken sanayi esnafına da danışılabilinirdi. En azından bu uygulamaya geçildikten sonra bize gelip durumumuz sorulsaydı biz bu kadar tepkili olmazdık. Fakat şunu gördük ki yerel yöneticilerimiz sanayi bölgesinde çalışanların üzerini çizmiş. Şehir merkezinde esnaflar bir şey istediklerinde hemen bu istekleri yapılıyor. Sanayi bölgesinde en azından 4 bin kişi evine ekmek götürmeye çalışıyor. Alınan fevri kararlar ile bu insanların ekmekleri engelleniyor ve kimse bu feryada kulak asmıyor. Bizim tek isteğimiz artık sanayi esnaflarına da kulak verilsin ve bizde şehrimizin ekonomisine tekrar can katalım” dediler.  
Kaynak: İHA