Piyano Sanatçısı Gülsin Onay Eskişehir'de Sahne Aldı

Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası'nın bu haftaki konserine dünyaca ünlü piyano sanatçısı Gülsin Onay konuk solist olarak katıldı.

Büyükşehir'den yapılan açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Kültür Sarayı'nda gerçekleştirilen konserin orkestra şefliğini Ender Sakpınar yaptı. Konserin ilk bölümünde orkestra, Gülsin Onay ile birlikte ünlü besteci Rahmaninov'un Piyano Konçertosu no.3 adlı eserini seslendirdi. Başarılı performansıyla dinleyicilerin beğenisini Gülsin Onay, ilk bölüm sonunda yoğun alkış üzerine iki kez daha sahne aldı.

Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası'nın 14-15 Aralık'taki konser programına, viyolonsel sanatçısı Onur Şenler'in konuk solist olarak katılacağı bildirildi.

-Tepebaşı Belediyesi'nden ''GDO'ya Hayır'' etkinliği-

Genetiği Değiştirilmiş Organizma'ya Hayır Platformu, Tepebaşı Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleşen etkinlikle Eskişehirlilerle buluştu.

Belediye'den yapılan açıklamada, Tepebaşı Belediyesi Özdilek Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte konuşan Ekoloji Yaşam Derneği Başkanı Ziraat Yüksek Mühendisi Arca Atay genetiği değiştirilmiş ürünlere ihtiyaç duymayan bir ülkede yaşadığımızı kaydetti.

Anadolu Üniversitesi Ekoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Cengiz Türe de, canlıların milyonlarca yılda evrim geçirdiğini ancak genetik çalışmalarla bu sürecin hızlandırıldığını ve çevreye etkilerinin düşünülmeden uygulamaya geçildiğini bildirdi.

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ise GDO'lu ürünlerin küresel güçlerin dünyayı tehdit eden bir başka yöntemi olduğunu iddia ederek, çevre ve insan sağlığı konusunda yapılan tüm çalışmalara destek verdiklerini aktardı.

-Tepebaşı'ndan Alevilere yemek-

Tepebaşı Belediyesi'nin düzenlediği Muharrem Ayı yemeğinde Aleviler bir araya geldi.

Belediye'den yapılan açıklamada, bir çok Alevi-Bektaşi Dedesinin ve Alevi Bektaşi Dernekleri'nin katılarak destek verdiği gecede Muharrem ayı ve Alevilik Kültürü üzerine söyleşi yapıldığı kaydedildi.

Alevilik Kültürü ve Muharrem ayı ile ilgili konuların anlatıldığı söyleşini ardından Alevi Bektaşi Dedeleri ve Çağlan Kayapınar, Yeşilyurt, Üç Saraylılar yardımlaşma ve dayanışma dernekleri, Başkan Ataç'a plaket verdi.

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, geceye katılan herkese teşekkür ederek Eskişehir'de Alevilerin özgürce ibadetlerini yerine getirdiklerini belirtti.

Muhabir: Yıldız Gündoğmuş

Yayıncı: Mürsel Çetin
Kaynak: AA