Başkent Saraybosna'da, Yetim Çocuklar Yararına Düzenlenen İlahi Konserinde, Türkiye'den Ömer Karaoğlu İle Boşnak Sanatçılar Sahne Aldı

Bosna-Hersek'in başkenti Saraybosna'da, Bosnalı yetim çocukların eğitimine yardım amacıyla ilahi konseri düzenlendi.

Saraybosna'da eğitim gören üniversite öğrencileri ve Bosna'da faaliyet gösteren Türk-Boşnak Kültür Merkezi Vakfı'nın organizasyonuyla gerçekleştirilen konsere, başkentte yaşayan Türkler ve eğitim gören üniversite öğrencileri ile çok sayıda Saraybosnalı katıldı.

Başkent Saraybosnalılar'ın büyük ilgi gösterdiği ilahi konserinde, Türkiye'den Ömer Karaoğlu ve Mehmet Cihat Beyoğlu ile Bosna-Hersek'ten Zeyd Şoto, Armin Muzaferiya ile Neno Muriç sahne aldı.

Saraybosna'daki Ilıca Kültür ve Spor Merkezi'nde düzenlenen konsere, Türk Hava Yolları Bosna ofisi ile Uluslararası Saraybosna Üniversitesi de destek verdi.

Türkçe ve Boşnakça birbirinden güzel ilahilerin seslendirildiği konserde, sanatçı Neno Muriç'in Türkçe söylediği "Tuna Nehri" büyük alkış aldı.

Konser için Türkiye'den gelen ve hiçbir ücret almayan Ömer Karaoğlu da ilahi konserinde, Türkiye ve Bosna'da çokça dinlenen eserlerinden örnekler sundu.

Konseri organize eden üniversite öğrencilerinden Eldar Uka, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Yetim Gecesi" adıyla gerçekleştirdikleri organizasyonun, Bosna-Hersek'te anne ve babası olmayan çocuklara yardım amacıyla düzenlendiğini söyledi.

Organizasyonda hem Türkiye'den hem de diğer ülkelerden gelen ve Saraybosna'da okuyan öğrencilerin yer aldığını vurgulayan Uka, konserden elde edilecek gelirin yetim çocukların eğitimi için kullanılacağını belirtti.

Türk-Boşnak Kültür Merkezi Vakfı Başkanı Bilan Can Balcı da vakıf olarak Bosna-Hersek'te çeşitli faaliyetlerde bulunduklarını yetimlere yardım faaliyetinin de bunlardan biri olduğunu ifade etti.

Bu tür faaliyetleri devam ettireceklerini belirten Balcı, "Umuyorum bu tür organizasyonlar devam edecektir. Böyle bir konser düzenlenmesi fikri IUS öğrencileri tarafından ortaya atıldı. Onların da bir resmi dernekleri var ve böyle bir organizasyon yapmaya karar verdiler, biz de onlara destek olduk" diye konuştu.

Konserde seslendirdiği ilahilerle büyük beğeni toplayan sanatçı Ömer Karağolu da AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Böyle bir organizasyonda bulunmam benim için gerçekten şeref ve gurur verici bir olay" dedi.

İlahi konserinin Saraybosna'yı tanımak açısından kendisi için de bir fırsat olduğunu ifade eden Karaoğlu, Saraybosna'da üç gün kalacağını, Bosna'nın bütün güzelliklerini görebilmek için üç günün az olduğunu söyledi.

Muhabir: Vesna Beşiç-Kemal Zorlak

Yayıncı: Serkan Fidan
Kaynak: AA