''cübbeli Ahmet Hoca'' Olarak Tanınan Ahmet Mahmut Ünlü İle Fas Uyruklu Mahjouba Demirel'in Tahliye Kararına, Üye Hakim Hikmet Şen Muhalefet Şerhi Koydu

Kamuoyunda ''Karagümrük çetesi'' olarak bilinen suç örgütüne yönelik dava kapsamında yargılanan ''Cübbeli Ahmet Hoca'' olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü ile Fas uyruklu Mahjouba Demirel'in tahliye edilmesine ilişkin karara, üye hakim Hikmet Şen muhalefet şerhi koydu.

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi üyesi Hikmet Şen, Ahmet Mahmut Ünlü ile Fas uyruklu Mahjouba Demirel'in tahliye edilmesi kararına muhalefet ederek, karşı oy kullandı.

Üye hakim Şen muhalefet şerhinde, ''Sanıklar Ahmet Mahmut Ünlü ile Fas uyruklu Mahjouba Demirel'in üzerlerine atılı suçun alt ve üst sınırları, suçun niteliği, dosyada bulunan fiziki takip tutanakları, bir kısım mağdurelerin beyanları ile bir kısım sanık ve mağdureler arasında para hareketlerini gösteren ödeme belgeleri ve tüm dosya içeriği itibariyle sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verilmesi gerektiği kanaati ile çoğunluğun tahliyeye yönelik kararına muhalifim'' ifadesi yer aldı.

Bu arada, mahkeme heyeti, sanık Barış Sezek'in tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Heyet, tahliye edilen Ahmet Mahmut Ünlü ve Mahjouba Demirel'in her hafta en yakın polis merkezine giderek imza atmasını kararlaştırdı.

Öte yandan, duruşmaya ara verildiği sırada, sanık Ahmet Mahmut Ünlü, Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci'nin yanına giderek, cuma namazı kılabilmek için izin istedi. Başkan Ekinci, Ünlü'ye izin verdi.

Muhabir: Enes Can - Murat Kaya

Yayıncı: Sibel Ertürk Kurtoğlu
Kaynak: AA