Stk'lardan Okullardaki Kılık Kıyafet Serbestliği Açıklaması

Elazığ'daki bazı Sivil Toplum Kuruluşları (STK) Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda, öğrencilerin kılık ve kıyafetlerine dair yönetmelik kapsamında yürürlüğe girecek yasayı eleştirdi.

Stk'lardan Okullardaki Kılık Kıyafet Serbestliği Açıklaması
Katılımcılar adına basın açıklamasını okuyan Elazığ STK Platformu Dönem Sözcüsü Süleyman Akay, Bakanlar Kurulu'nun 27 Kasım 2012 tarihinde yürürlüğe konulan Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okul öğrencilerinin kılık ve kıyafetine dair yönetmeliğin 12 Eylül cuntasının getirdiği, 28 Şubat darbecilerinin derinleştirdiği başörtüsü yasağının devamına yol açan düzenlemeler içerdiğini söyledi.

Akay, "Bir yandan darbeciler ile hesaplaşacağını iddia eden hükümet bir yandan onların yasakçı uygulamalarını perçinleyecek adımlar atması ne yaman bir çelişkidir. Oylarıyla, bu hükümeti 28 Şubat’ın lekesini ülkemizin üzerinden silmek üzere görevlendiren ve her alanda başörtüsüne özgürlük beklentisi içerisinde bulunan milletimize, çıkarılan bu yönetmelik ile yaşanılan hayal kırıklığını belirtmek istiyorum. Bilmeliler ki, Sütçü İmam’ın uğruna can verdiği başörtüsü ne bir siyasi simge, ne de dini bir simgedir, o dini bir sorumluluktur, yüce Allah’ın emridir. Bu anlamda imam hatip liseleri ve orta eğitim öğrencilerine serbestlik tanınırken diğer okullara giden kız öğrencilerin bu haktan mahrum edilmesinin gerçekli bir açıklaması yoktur. Bu Müslüman milletin, Müslüman kadının kimliği olan başörtüsü ile yasak kelimesinin ne eğitim alanında ne de hayatın bir alanında yan yana gelmesine tahammül kalmamıştır. Bizler Elazığ STK Platformu olarak, Elazığ halkının vicdanı olarak hükümeti inanç özgürlüğünü her yerde sağlamamızı istiyoruz" dedi.

Kaynak: İHA