'Öğretmenin Geleceği, Geleceğin Öğretmeni' Konulu Seminer Düzenlendi

Kilis 7 Aralık Üniversitesi'nde, Eğitim ve Sosyal Etkinlikler Derneği (ESEDER) ile üniversitenin ortaklaşa düzenlediği ‘Öğretmenin Geleceği, Geleceğin Öğretmeni’ konulu seminer düzenlendi.

'Öğretmenin Geleceği, Geleceğin Öğretmeni' Konulu Seminer Düzenlendi
Rektörlük Konferans Salonu'nda düzenlenen seminere; Kilis Valisi Süleyman Tapsız, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli, Adalet Komisyonu Başkanı Şehmus Akçakaya, 7 Aralık Üniversitesi Rektör Prof. Dr. İsmail Güvenç ve eşi Şerife Güvenç, üniversiteden çok sayıda akademisyen ile Milli Eğitim Bakanlığı'ndan çok sayıda öğretmen katıldı.

Yaklaşık 700 kişinin izleyici olarak katıldığı programa, konuşmacı olarak NLP'nin Türkiye temsilcisi, yaşam koçu ve iletişim uzmanı Münir Arıkan katıldı.

Arıkan, öğretmenliğin aşkla başladığını belirtirken, seminerde; 'son bir yıl içinde dünyadaki teknolojik gelişmeler genel hayatı ve eğitim dünyasını nasıl etkiledi', 'öğrencilerimiz ne durumdalar ve bizden neler bekliyorlar', 'yeni neslin en belirgin 8 özelliği nedir', 'öğretmenlerimiz bu gelişmelerden nasıl etkileniyor', 'öğretmenlik nereye gidiyor, nasıl değişiyor', 'öğretmenleri neler bekliyor' gibi konulardan bahsetti ve eğitim hayatından çeşitli örnekler vererek gelecekle ilgili öngörüleri ele aldı.

Program sonunda Münir Arıkan'a, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Türer tarafından plaket takdim edilirken, ESEDER adına ESEDER Yönetim Kurulu Başkanı Ömer İnci de hediye paketi sundu .
Kaynak: İHA