Müslüman Kardeşler Teşkilatı Açıklaması

Mısır Müslüman Kardeşler Teşkilatı , Cumhurbaşkanlığı Sarayı önünde dün meydana gelen çatışmalara işaret ederek, ''Yasal olanı devirmek için kurdukları komployu etkisiz hale getirdik'' dedi.

İhvan'dan yapılan yazılı açıklamada, ''Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'yi devirmek için kurulan komplodan, devrimin yoluna taş koyanlar sorumludur. Bu kimseler, Mısır halkından yağmaladıkları haram paraları kullanır, kendi çıkarlarını milli çıkarlardan üstün tutarlar'' ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na zorla girmeye çalışanların şu an sorgulandığı, girmeye çalıştıkları yerin devletin bir sembolü, halk tarafından seçilmiş bir Cumhurbaşkanı'nın merkezi olduğu vurgulandı.

İhvan'ın Cumhurbaşkanlığı Sarayı önünde Mursi ve kararlarına destek için barışçıl gösteri düzenlediği belirtilen açıklamada, ''Ne var ki karşımızda silah, molotof kokteyli, göz yaşartıcı bomba ve kesici aletlerle donatılmış bir kalabalık bulduk. Bunların arasında keskin nişancı da vardı. 5 kişiyi kaybetmemize ve bin 500 kişinin de yaralanmasına sebep oldular'' denildi.

Açıklamada ayrıca çatışma haberlerini veren bazı medya kuruluşları gerçekleri çarpıtmakla suçlandı.

Başkent Kahire'deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı önünde Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi yanlıları ile karşıtları arasında devam eden çatışmalarda 7 kişi hayatını kaybetmiş 684 kişi de yaralanmıştı.

Muhabir: İman Abdulmunim - Hacer Başer

Yayıncı: Erdem Gültekin
Kaynak: AA