Prysmian Group Türkiye Üst Yöneticisi Hoegstedt Açıklaması

Prysmian Group Türkiye Üst Yöneticisi Hans Hoegstedt, 2012 başında ''Türkiye'yi yarınlara bağlıyoruz'' sloganıyla bir girişim başlattıklarını anımsatarak, ''Bugün, 'Dikkat! Her Kablo Aynı Değildir' sloganıyla hayata geçirdiğimiz Prysmian Performans Testi ile aynı girişim kapsamında, güvenli, yüksek performanslı ve verimli enerji ve telekomünikasyon kablo çözümlerinin gelişmesine öncülük etmeye devam ediyoruz'' dedi.

Hoegstedt, Mudanya ilçesinde kurulu fabrikada düzenlediği basın toplantısında, son yıllarda çok katlı yapılaşma ve enerji tüketiminde yaşanan artışın yanı sıra İstanbul İtfaiyesi'nin açıkladığı rakamların, İstanbul'da 2011 yılında meydana gelen yangınların Yüzde 18'inin elektrik kontağından çıktığını gösterdiğini belirtti.

Yapılan testlerin, elektrik tesisatlarında kullanılan bazı kabloların standartların altında kaldığını ve kablolar arasında çok büyük farklılıklar olduğunu gözler önüne serdiğini vurgulayan Hoegstedt, ''Daha güvenli ve daha verimli bir dünyada yaşanması gerektiğine olan inançla Prysmian Group Türkiye, Türk kablo sektörünü bilgilendirmek amacıyla 'Dikkat; Her Kablo Aynı Değildir' mesajıyla yeni bir girişim başlatıyor. Prysmian Group Türkiye, başlattığı bu girişim kapsamında geliştirdiği 'Prysmian Performans Testi' ile Türk kablo sektöründe yeni bir ilki gerçekleştirmenin gururunu yaşıyor'' diye konuştu.

Hoegstedt, 1879 yılında kurulan ve bugün enerji ve telekomünikasyon kabloları sektörünün dünya çapında lideri olan Prysmian Group'un, bugüne kadar alanında ilk olan birçok projeye imza attığını hatırlatarak, şöyle devam etti:

''Prysmian Group, 1886 yılında Kızıldeniz'e telgraf hattı döşenmesi, 1925 yılında İtalya'nın telgraf kabloları ile Amerika'ya bağlanması, 1950 yılında yine İtalya'nın denizaltı telefon kabloları ile Brezilya'ya bağlanması gibi alanında ilk ve dünya çapında çok özel projeler gerçekleştirdi. Bu süreç, Türkiye'de de ilk 35 kV enerji kablosu üretimi, ilk 3600 çift haberleşme kablosu üretimi, ilk fiber optik kablo üretimi, ilk yangına karşı güvenli kablo üretimi gibi çalışmalar ile devam etti. 2011 yılında gerçekleşen Prysmian-Draka birleşmesi sonrasında oluşan Prysmian Group, tüm dünyada 17 Ar-Ge merkezi ve 68 milyon avroluk 2011 yılı Ar-Ge bütçesi ile güvenli, yüksek performanslı ve ekonomik çözümler sunan yenilikçi ürünler yaratma konusunda da öncülüğünü sürdürüyor.''

Hızla ilerleyen sanayileşme ve kentleşme ortamında, enerji tüketiminin son 10 yıl içerisinde yüzde 92 arttığını, uzmanların önümüzdeki dönemde de artışın devam edeceğini öngördüğünü anlatan Hoegstedt, son yıllara çok katlı dikey yapılaşmanın da hızla geliştiğini ve 2007-2011 yılları arasında bu tarz binaların sayısındaki artışın ise yüzde 30'a ulaştığını belirtti.

-Prysmian Performans Testi-

Hoegstedt, her gün bir yenisi yapılan alışveriş merkezleri, hastaneler ve sinemalar ile insanların yoğun olduğu yerlerin sayısının da giderek arttığını ve bunun da binalardaki can ve mal güvenliği riskinin artmasına neden olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

''İnsanların can ve mal güvenliğine yönelik en önemli risklerden biri olan yangın ile ilgili istatistiklere bakıldığında, 2011 yılında İstanbul'da 26 bin 444 adet yangının meydana geldiği ve bu rakamın 2010 yılına göre yüzde 32 artış gösterdiği görülüyor. Bu yangınların 4 bin 771 adedinin, yüzde 18'inin, elektrik kontağından çıktığı tespit edildi. Prysmian Group Türkiye, elektrik tesisatı uygulamalarında kullanılan kabloların öneminin ve elektrik müteahhitlerinin üzerine düşen sorumlulukların her geçen gün giderek arttığının bilinciyle farklı ürün gruplarında ve markalarda kablolar üzerinde 2 bin 645 test yaptı. Test sonuçlarına bakıldığında, Türk kablo sektöründeki bazı kabloların ölçüm, performans ve güvenlik açısından standartların altında kaldığı ve kablolar arasında çok büyük farklılıklar olduğu gözlemlendi. Her ne kadar kablolar, ortalamada, toplam inşaat maliyetinin yüzde 1'den azını oluştursa da doğru kabloyu seçerek her zaman elle tutulur farklar yaratmak mümkün. Prysmian Group Türkiye, daha güvenli ve daha verimli bir dünyada yaşanması gerektiğine olan inançla 'Dikkat! Her Kablo Aynı Değildir' mesajı ile Türk kablo sektörünü bilgilendirmek amacıyla yeni bir girişim başlattı. Bu çerçevede hazırlanan projenin iki ana odağı bulunuyor; Her kablonun aynı olmadığı bilincinin artırılması ve kullanıcıların, kablo çözümü ve markası seçerken mutlaka güvenli, yüksek performanslı ve aynı zamanda son maliyette avantaj sağlayacak ürünü seçmeye dikkat etmeleri.''

Prysmian Group Türkiye'nin, başlattığı ''Dikkat! Her Kablo Aynı Değildir' girişimi kapsamında, Mudanya'daki fabrikasında yer alan Ar-Ge merkezinde hayata geçirdiği ''Prysmian Performans Testi '' ile Türk kablo sektöründe yeni bir ilki gerçekleştirmenin gururunu yaşadığını ifade eden Hoegstedt, ''Bu sene başında 'Türkiye'yi Yarınlara Bağlıyoruz' sloganıyla bir girişim başlattık. Bugün, 'Dikkat! Her Kablo Aynı Değildir' sloganıyla hayata geçirdiğimiz Prysmian Performans Testi ile aynı girişim kapsamında, güvenli, yüksek performanslı ve verimli enerji ve telekomünikasyon kablo çözümlerinin gelişmesine öncülük etmeye devam ediyoruz'' dedi.

PPT sonuçlarına göre, Prysmian Group kablo çözümleri, güvenlik ve performans kriterlerine ek olarak, hız kazandıran montaj kolaylıkları sayesinde işçilik maliyetinde yüzde 50-ye, toplam kablo tutarında ise yüzde 12'ye varan avantaj sağlıyor.

Muhabir: Volkan Bayraktar

Yayıncı: Haluk Yüksel
Kaynak: AA