Kişisel Gelişim ve Nlp Uzmanı Oğuz Saygın Açıklaması

Kişisel Gelişim ve NLP uzmanı Oğuz Saygın, ''İletişimimizin yüzde 10'u kelimelerle, yüzde 30'u söyleyiş tarzıyla, yüzde 60'ı beden diliyle yapılmaktadır'' dedi.

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği Eskişehir Şubesi, Genç TÜMSİAD Eskişehir Şubesi ile Çevre Sağlık İzcilik Gençlik ve Spor Kulübü Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği ''Beden Dili ve Kişisel İmaj'' konulu Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen seminere, Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, Vergi Dairesi Başkanı Fatih Kızıltepe, Gençlik ve Spor İl Müdürü Hüseyin Aksoy, Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Harun Karacan, MHP Eskişehir İl Başkanı Ayhan Sezer, Sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Kişisel Gelişim ve NLP uzmanı Oğuz Saygın tarafından verilen seminerde iletişimde beden dilinin önemi anlatıldı.

Saygın, iş hayatı ve özel hayatın büyük kısmının iletişim ile geçtiğini ifade ederek, ''İnsanlar iletişimde 3 farklı enstrüman kullanır. Bu üç unsur kelimeler, söyleyiş tarzı ve beden dilidir. Sanılanın aksine beden dili bunların en önemlisidir'' diye konuştu.

''İletişimimizin yüzde 10'u kelimelerle, yüzde 30'u söyleyiş tarzıyla, yüzde 60'ı beden diliyle yapılmaktadır'' diyen Saygın, bu yüzden iyi bir iletişim becerisine sahip olmak için beden dilinin doğru kullanılması, ayrıca başkalarının da beden dilini doğru okuması gerektiğini vurguladı.

Beden dilinin iletişimdeki etkisini sahnede uygulamalı olarak da anlatan Saygın, seminer ile katılımcıların beden diline hakim olup daha iyi iletişim kurmaları, etkili, profesyonel ve karizmatik bir kişisel imaj sahibi olmalarının amaçlandığını vurguladı.

Program sonunda Sakallı, Saygın'a TÜMSİAD plaketi armağan etti.

Muhabir: Ekip

Yayıncı: Mürsel Çetin
Kaynak: AA