Uzunköprü’de Kur'an Kursu ve Kültür Tesisi'nin Temeli Atıldı

Edirne’nin Uzunköprü ilçesinde yapılan Yatılı Kuran Kursu ve Kültür Sitesi’nin temeli, düzenlenen törenle atıldı.

Uzunköprü’de Kur'an Kursu ve Kültür Tesisi'nin Temeli Atıldı
Uzunköprü ilçesinde bulunan II. Murad Camii’ne yapılan Kur'an Kursu ve Kültür Sitesi'nin temel atma törenine Uzunköprü Kaymakamı Uğur Kolsuz, Uzunköprü Belediye Başkanı Av. Enis İşbilen, Uzunköprü Müftüsü Vehap Kapıcıoğlu ile kamu kurum kuruluşların temsilcileri, il genel meclisi üyeleri, mahalle muhtarları, siyasi parti temsilcileri ve Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı

Temel Atma töreni, Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Daha Sonra ise, Mareşal Fevzi Çakmak Mahallesi İmam Hatibi İsa Karahan tarafından katılımcıları Kur'an ziyafeti sunuldu. Programda söz alan Uzunköprü İlçe Müftüsü Vehap Kapıcıoğlu Camii inşaatı ve yapının tamamlandıktan Sonra vereceği hizmetler hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

AÇIKBAŞ: “DİĞER BİR ARSAMI CAMİ İÇİN BAĞIŞLAYACAĞIM”

Kuran Kursu’nun ve Kültür Sitesi’nini yapılacağı alanı bağışlayan hayırsever Hacı Hediye Açıkbaş, "Çok mutluyum. Sabah çok erken kalktım. Hiç uyuyamadım. Allah inşallah bana bu inşaatın bittiği günleri de gösterir. Bir arsam daha var. Onu da yine cami yapımı için bağışlamayı düşünüyorum. " dedi Programa konuk olarak katılan Keşan Müftüsü Süleyman Yeniçeri eşliğinde eşliğinde okunan duanın ardından Uzunköprü Kaymakamı Kolsuz, Uzunköprü Belediye Başkanı İşbilen ve Uzunköprü Müftüsü Kapıcıoğlu’nun, butona basmasıyla temele ilk harç atılmış oldu. Programda Son olarak katılımcılara pilav ayran ikram edildi .
Kaynak: İHA