Kebanlılar İstanbul'da Bir Araya Geldi

Kebanlılar, İstanbul'da dayanışma gecesinde bir araya geldi.

Merkezi İstanbul Bağcılar'da bulunan Kebanlılar Derneği'nin organizesiyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi 1453 Panaroma Sosyal Tesisleri'nde dayanışma gecesi düzenlendi.

Keban Kaymakamı Ahmet Arık, etkinlikte yaptığı konuşmada, Kebanlılar ve Elazığlılar ile olmaktan gurur duyduğunu söyledi.

Üç yıl hizmet ettiği ve etmeye devam ettiği ilçenin ve bölgenin insanları ile bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Arık, ''SODES projesi kapsamında Keban'a yüzen havuz ve marina yaptık ve hayata geçirdik. Keban için bir de yaşam projemiz var. Bu projenin de uygulanmasıyla Keban için hayırlı işler olacak. Bu proje sadece Keban'a değil tüm Elazığ iline hitap eden proje olacak. Keban'a emeği geçen herkese teşekkür ediyorum'' dedi.

Kebanlılar Derneği Başkanı Hadi Turan da derneklerin en büyük sıkıntısı olan kira sorununu üyelerin desteğiyle çözdüklerini, yeni bir mekan alarak kira derdinden kurtulduklarını söyledi.

Turan, ''Buradaki amacımız bizlere inanan, güvenen insanlara mahcup olmamak hemşehrilerimizin beklentilerine cevap verebilmekti ve bize verilen görevi layıkıyla yerine getirmekti. Bu dernek Keban ve köylerinin derneğidir'' ifadelerini kullandı.

Halk oyunları gösterisinin sunulduğu etkinlikte şarkıcılar Cumali Canbay, Mehmet Yıldırım, Halis Aslan, Yakup Fırat ve Cengiz Yurtseven sahne aldı.

Etkinliğe CHP İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Haluk Eyidoğan, CHP Amasya Milletvekili Ramiz Topal ile çok sayıda davetli katıldı.

Kaynak: AA