Fırat Teknokent'te 4. Yönlendirme Komite Toplantısı Yapıldı

Elazığ Fırat Teknokent’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen '4. Yönlendirme Komite Toplantısı' Elazığ, Kayseri ve Gaziantep Teknoloji Geliştirme Bölgeleri'nin yöneticilerini bir araya getirdi.

Fırat Teknokent'te 4. Yönlendirme Komite Toplantısı Yapıldı
Toplantıya AB delegasyonu temsilcisi Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Arge ve Yenilik Daire Başkanı ve uzmanlarıyla üst düzey yabancı uzmanlar katıldı.

Toplantıda, Avrupa Birliği tarafından finanse edilen projeler kapsamında; yapım ve müşavirlik, teknik yardım ve mal alımı faaliyetleri ile teknoloji transfer ofislerinin oluşturulması gibi konular değerlendirildi. Toplantıya katılan Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Sektör Yöneticisi Özgür Altınoklar, programın yaklaşık 500 milyon Euro'ya tekabül eden bir bütçeye sahip olduğunu belirterek, bu program içerisinde finanse edilen 70 tane projenin olduğunu söyledi.

Fırat Teknokent Müdürü Prof. Dr. Erhan Akın ise, toplantıya ev sahipliği yapmaktan dolayı mutluluk duyduğunu belirterek, Fırat Teknokent’in gelişmesi noktasında çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Fırat Teknokent'in de dahil olduğu bu proje kapsamında teknokente 10 bin metrekarelik kapalı alana sahip bir inkübatör binasının yanı sıra 1600 metre yol yapımı ve TT0 kurulması ile kalibrasyon laboratuarının kurulmasının planlandığını belirten Prof. Dr. Akın, şu anda TTO için ikisi yabancı uzun dönemli uzman en az on kişilik bir ekip ile Elazığlı sanayicinin hizmetinde olunacağını ve Fırat Teknokent'in iki yıl içerisinde uluslararası bir marka yapılması için çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.

Toplantı öncesi gerçekleştirilen yemeğe Elazığ Valisi Muammer Erol, Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Elazığ Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ, taraflar ile İŞGEM projesi ve teknokent projesi dahil çeşitli konular üzerinde fikir alışverişinde bulundu .
Kaynak: İHA