Toplam 30 Kategoride Verilen Ödüller Arasında Sinemada ''ateşin Düştüğü Yer'' İle İsmail Güneş, Tiyatroda İse ''bir Adam Yaratmak'' Adlı Oyunla Yönetmen Bora Seçkin Ödüle Layık Görüldü

Edebiyat Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneği , 2012 Kültür Sanat Ödülleri'ni almaya hak kazananları açıkladı.

Dernek, Basın Müzesi'nde düzenlenen toplantıda, Prof. Dr. Semavi Eyice'ye ''Özel Ödül'', Yusuf Ömürlü, Prof. Dr. Mehmet Genç ve Dr. Mustafa Tatçı'ya ''Üstün Hizmet Ödülü'' verildiğini duyurdu.

Sinemada ''Ateşin Düştüğü Yer'' ile İsmail Güneş, tiyatroda ise ''Bir Adam Yaratmak'' adlı oyunla yönetmen Bora Seçkin ödüle layık görüldü.

Şule Yayınları, Hece Dergisi, Timaş Çocuk ve İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü de ödüllendirilen kurumlar arasında yer aldı.

Basın dalında ise Yavuz Bahadıroğlu , Çocuk Edebiyatı dalında Hasan Latif Sarıyüce, Halk müziği dalında Mehmet Özbek, Hatıra dalında Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş, televizyon kültür programı dalında TV Net Kitap Cafe ve şiir dalında Memduh Cumhur ödüllendirildi.

ESKADER Başkanı Mehmet Nuri Yardım, ödül töreninin nisan ayında yapılacağını belirterek, ''Derneğimizin Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde ikamet eden 650 civarındaki üyesinden teklifler alıyoruz. Daha sonra kültür sanat dünyasının seçkin isimlerinden bize ulaşan görüşleri değerlendiriyoruz. Nihayet yönetim kurulu olarak yaptığımız toplantıların ardından sonucu belirliyoruz. Ödüller sadece layık olanlara verildi'' dedi.

Muhabir: Lale Bildirici

Yayıncı: Sabri Çelebioğlu
Kaynak: AA