Büyükbelen, Zeytinyağı İhracatına Başladı

Saruhanlı'ya bağlı Büyükbelen beldesinde kurulan şişeleme tesisleriyle birlikte zeştinyağında markalaşmanın başladığı, bu yıl ilk kez ihracatın da yapıldığı belirtildi.

Büyükbelen Belediye Başkanı Mehmet Keyik, AA muhabirine yaptığı açıklamada beldenin coğrafik özellikleri ve yaşlı zeytin ağaçlarına sahip olmasının özgün bir zeytinyağı kalitesi yarattığını, geçen yıllarda uluslararası yarışmalarda derece kazanan bölgede şişeleme tesislerinin kurulmaya başlandığını söyledi.

Beldede Son 6 yılda 15 zeytin işletmesi ve 6 zeytinyağı şişeleme fabrikası kurulduğunu söyleyen Keyik, 3 bin 500 nüfuslu beldenin öne önemli gelir kaynağının zeytin ve zeytinyağı olduğuna dikkat çekti.

Keyik, bu alandaki gelişimle beldede çalışmak isteyip işsiz kalan kimse kalmadığını ifade ederek, bölgenin ilk kez bu yıl ihracata da başladığını kaydetti.

Beldede zeytinyağı işletmesi bulunan Ahmet Kiriş ise yağların geçen yıla kadar Körfez bölgesine gönderildiğini, beldede şişeleme yapılmasıyla artık yağların belde dışına şişelenmeden çıkmamaya başladığını söyledi.

Kiriş, şöyle konuştu:

''Kendi markalarımızı oluşturduk ve yağımızı kendi markalarımızla satacağız. Beldemizdeki fabrikaların günlük bin ton zeytin sıkma kapasitesi mevcut. Beldede 3 işletme bu yıl Almanya, Avusturya ile Güney Afrika ülkelerine ihracat yapmaya başladı.

Numune gönderdiğimiz yerlerden olumlu cevaplar gelmeye başladı.

Bundan Sonra tedarikçi değil, kendi markamızla, Büyükbelen coğrafi işaretiyle yağ satacağımıza inanıyoruz.''

Muhabir: Turgay Duyar

Yayıncı: Tolga Albay
Kaynak: AA