Osmancık’ta Engellilerle Birlikte Hayatı Paylaşmak Konferansı

Çorum’un Osmancık ilçesinde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle “Engellilerle Birlikte Hayatı Paylaşmak” konulu konferans düzenlendi.

Osmancık’ta Engellilerle Birlikte Hayatı Paylaşmak Konferansı
19 Mayıs Üniversitesi Öğretim Üyesi Yardımcı Doçent Doktor Yaşar Barut’un konuşmacı olarak katıldığı konferansı Osmancık Kaymakamı İbrahim Küçük, Belediye Başkanı Bekir Yazıcı, İlçe Jandarma Komutanı İrfan Kıymaz, İlçe Emniyet Müdürü Murat Nebioğlu, Milli Eğitim Müdürü Fatih Üçok, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Milli Eğitim Müdürü Fatih Üçok ilçede 23 yaş altı engelliler için Nenehatun İş Uygulama Okulu’nu açtıklarını söyledi.

Engellileri anlamak için hayata bir gün dahi olsa engelli insanların penceresinden bakmak gerektiğini ifade eden Üçok, “Onlardan birisi olsaydık nasıl davranırdık diye düşünmemiz gerekir. Bu amaçla da bütün okullarımıza engelli öğrencilerimize yönelik engelli rampalarının yapılması, imkanlar dahilinde engelli asansörlerinin yapılması, ortak kullanım alanlarının onların daha rahat kullanabileceği şekilde düzenlenmesi açısından tekrar bir değerlendirme yapıyoruz” dedi.

Daha sonra 19 Mayıs Üniversitesi Öğretim Üyesi Yar. Doç. Dr. Yaşar Barut “Engellilerle Birlikte Hayatı Paylaşmak” konulu sunumunu yaptı.

Yar. Doç. Dr. Yaşar Barut, temel felsefenin ‘engelli bireyler yoktur engelli toplumlar vardır’ şeklinde olduğunu belirterek, “Engeli biz toplumlar üretiriz. Ben engelli yerine o çocuklarımıza özel çocuklar demek istiyorum. Gerçekten onlar çok güzel ve çok özel çocuklarımızdır. Bunu yaşayan aileleri ve öğretmen arkadaşlarımız çok iyi bilirler. Bizim yaptığımız yanlışların ve hataların yüzde birini onlarda görmemiz mümkün değildir” dedi.

Ayrıca konferansta engelli insanların dünyasını yansıtan slayt gösterisi ve kısa film izletildi .
Kaynak: İHA