Biga, Ayvacık ve Eceabat'ta Çeşitli Etkinlikler Düzenlendi

Dünya Engelliler Günü dolayısıyla, Biga, Ayvacık ve Eceabat'ta çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Biga Kaymakamı Fatih Genel, Biga Belediyesi Engelliler Merkezi ile Biga Engelliler Derneği tarafından bir düğün salonunda düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, engelli çocuklarına bakan anne ve babalarına devlet tarafından bakım ücreti verildiğini anımsattı.

Genel, Çavuşköy İlköğretim Okulu'nun hafif engellilerin eğitim alacağı şekilde düzenleneceğini ifade ederek, ''Bu konuda bakanlıktan onay çıktı. Biz burasının orta ve ağır engelliler okulu olması için tekrar bakanlığa onay için gönderdik. Bakanlığımızın bu ay onay vermesi halinde orta ve ağır engelliler okulunu ilçemizde açmış olacağız. Bundan böyle gençlerimizin Çan ilçemize gitmelerine gerek kalmayacak'' dedi.

Etkinlikte, engelli öğrencilerin sunduğu gösteriler beğeni topladı.

-Ayvacık'ta engelli çocuğa tekerlekli sandalye hediye edildi-

Ayvacık Emniyet Müdürlüğü'nün öncülüğünde toplanılan mavi kapaklarla 7 yaşındaki Arda Çetin Kula'ya tekerlekli sandalye temin edildi.

Dünya Engelliler Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte, İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Mehtap Kaçan, TROAS Katı Atık Birliği'nde görevli jeoloji Mühendisi Aslı Göçmen ile Aile Hekimi Kemal Davulcu Kula'ya hediyesini verdi.

Göçmen, işbirliğiyle alınan tekerlekli sandalyenin tüm engellilere bir umut olacağını belirterek, ''Arda'ya hediye ettiğimiz sandalyenin ona yardımcı olmasını dilerim. Emeği geçen tüm yardımseverlere teşekkür ediyorum'' dedi.

-Eceabat'ta engelliler eğlendi-

Dünya Engelliler Günü'nde Eceabat'taki engelliler, Engelli Kafe'de düzenlenen etkinlikte eğlendi.

Yaklaşık 25 engelli kendileri için düzenlenen eğlence programında pasta kesti, şiir okudu ve şarkı söyledi.

Gönüllerince eğlenen engellilere Kaymakam Mehmet Akçay'ın eşi Melek Akçay ile bazı vatandaşlar da eşlik etti.

Muhabir: Ekip / Mehmet Bayer

Yayıncı: Harun Kaymaz
Kaynak: AA