Ak Parti Mersin Milletvekili Ökten Açıklaması

AK Parti İçel Milletvekili Çiğdem Münevver Ökten, engeliler için yabancılaştıran, toplumun dışında bırakan, onları eve hapseden aylayışı yıkarak pozitif ayrımcılık ilkesini geliştirdiklerini belirtti.

Ökten, ''3 Aralık Dünya Engelliler Günü'' dolayısıyla yayımladığı mesajında, toplumun ayrılmaz bir parçası olan engelli vatandaşların ihtiyaç ve taleplerinin, tüm kesimlere eşit hizmet sunma anlayışını benimseyen hükümetin öncelikleri arasında yer aldığını ifade etti.

Hükümet olarak engelli vatandaşlara pozitif ayrımcılık yaptıklarını belirten Ökten, şunları kaydetti:

''Yabancılaştıran, toplumun dışında bırakan, onları eve hapseden aylayışı yıkarak pozitif ayrımcılık ilkesini geliştirdik. Evde bakılan her engelli için bakım yapan yakınına maaş bağladık. Ayrıca istihdamlarının teşviki ve kolaylaştırılması için yasalar çıkardık, engelsiz yaşam merkezlerinin sayılarını artırarak yaşama daha sıkı bağlanmalarını sağladık. Engelli çocuğu olan kadınlarımıza erken emeklilik hakkı getirdik, engellilere ait bir evin emlak vergisinden muaf olmasını, engelliler için üretilen araç ve gereçleri KDV'den muaf olmasını sağladık. Bu doğrultuda attığımız ve atacağımız adımlar, engelli yurttaşlarımızın öz güvenlerini artıracak, toplumsal yaşama etkin biçimde katılmalarına olanak sağlayacak, karşılaştıkları sorunları aşmada, gelecek kaygısı taşımadan yaşama daha sıkı bağlanmalarında onlara ve ailelerine güç verecektir.''

Muhabir: Mustafa Çiftçi

Yayıncı: Tevfik Işık
Kaynak: AA