Malatya Emlakçılar Odası Başkanı Özgül, 2012 Yılını Değerlendirdi

Malatya Emlakçılar Odası Başkanı Ali Özgül, emlak sektörünün bir yılını değerlendirdi.

Özgül, yaptığı yazılı açıklamada, bu yıl ülke ekonomisindeki olumlu gelişmeler dolayısıyla gayrimenkul piyasasının hareketli olduğuna değindi.

Malatya'da da benzer bir hareketliliğin olduğunu kaydeden Özgül, konut fiyatlarında fazla artış olmamasına rağmen yatırımcının bu yılı karlı kapattığını aktardı.

Malatya Belediyesi'nin imar çalışmalarının geçen yıllara göre daha hareketli ve hızlı olduğuna vurgu yapan Özgül, imara açık arsaların artırıldığını, bu nedenle imarlı arsa sayısının geçen yıllara göre fazla olduğunu aktardı.

Malatya'daki konut fiyatlarının uygun olduğunu savunan Özgül, Çevre Yolu'nun altında bulunan mahallelerin imar çalışmalarının bitirilmesi ve kentsel dönüşümün buralarda uygulanması gerektiğini ifade etti.

Karakavak Mahallesi Güngör Caddesi'nin Kayalık mevkisindeki şüyulandırma çalışmalarının bittiğini kaydeden Özgül, ''Şüyulandırmanın, mahalle sakinlerince idari mahkemeye taşınması ile imar çalışmaları durdurulmuştu. Bu da buradaki arsa sahiplerinin aleyhine oldu. Bu olay, kat karşılığı verilen arsaların değer kaybetmesi sonucunu doğurmuştur'' ifadelerini kullandı.

Yeni düzenlemelerle 1999 yılından önce yapılan binaların alıcısının azalacağını belirten Ali Özgül, bu nedenle ileriki dönemlerde konut satışlarında hareketliliğin daha da artacağını düşündüklerini kaydetti.

Malatya'da geçen yıl 300 kişinin emlakçılıkla uğraştığını bildiren Özgül, bu yıl bu sayının 380'e yükseldiğini belirtti.

Sektörde faaliyet gösterenlerden değişime ve yeniliğe ayak uydurmalarını öneren Özgül, vatandaşlardan odada kaydı olmayan emlakçılardan hizmet almamalarını istedi.

Muhabir: Yeter Erdine

Yayıncı: Ahmet Ekici
Kaynak: AA